Материалите в блога са без претенции за авторство.

ВИТАМИН С - СРЕЩУ РАКА

This image shows a whole and a cut lemon.

This image shows a whole and a cut lemon. (Photo credit: Wikipedia)

Новозеландски изследователи заявиха, че витамин С е изключително важен за доброто здраве и може да помогне в борбата с рака, като направи химиотерапията по-ефикасна, съобщи ДПА.
Лабораторни експерименти на д-р Маргарет Висърс от университета на Отаго за пръв път са показали, че витамин С е от голямо значение за здравословния начин на живот, а не е просто здравословна добавка, която се приема, когато човек е настинал.
Установих, че витамин С е много важен при контрола на редица клетъчни функции, клетъчната смърт и растежа на ракови клетки, заяви д-р Висърс. Без витамин С човешките клетки не могат да функционират както трябва, недостигът му предизвиква здравословни проблеми. Д-р Висърс припомни, че още от експедициите на британския мореплавател Джеймс Кук, който настоявал членовете на екипажа му да ядат цитрусови плодове, за да се предпазят от скорбут, благотворният ефект от консумацията на плодове и зеленчуци е известен. Никой обаче не е идентифицирал процесите в човешкия организъм, заради които активната съставка витамин С е толкова важна.
Според д-р Висърс поредица експерименти са показали, че витамин С играе ключова роля за здравето на клетките и има голямо значение за контрола на клетъчната активност в организма. Тя поясни, че витамин С не е лек срещу рак, но изследванията сочат, че когато нивата му са ниски или липсват в организма, раковите клетки създават по-бързо нови кръвоносни съдове около себе си и са резистентни към химиотерапия. Това означава, че недостигът на витамин С ускорява растежа на тумора и пречи на ефикасната терапия. Следователно възстановяването на нормалните нива предполага намаляване на растежа на тумора и по-ефикасна химиотерапия, отбеляза д-р Висърс.

Витамин С помага срещу рак

Идеята, че витамин С може да се използва за лечение на рак, е от 1970 г.
Витамин С изглежда помага при лечението на рак, защото инжекции с големи дози в американско изследване намалиха значително растежа на тумори при мишки, съобщи Ройтерс.
Идеята, че витамин С може да се използва за лечение на рак, е от 1970 г. Тя принадлежи на нобелиста Линус Полинг.
Той препоръчва всички да пият профилактично по 1000 мг витамин С на ден и срещу настинка.
По-нови изследвания оспорват неговите твърдения, но те се основават на витамин С, който се пие.
Новото изследване на американския Национален здравен институт е направено с инжекции, за да може в организма да се получи по-голяма концентрация.
В резултат туморите на животните са нараснали наполовина на тези, неполучили инжекции.
Според учените повишената концентрация на аскорбинова киселина е довела до повече водороден прекис, който убива раковите клетки, но не и здравите. БТА

Лекарството против рак-витамин С, ефикасно евтино и недопустимо

Слушаме го постоянно и днес, а тези думи са от преди 60 години…
Кои сме ние, които се борим непрестанно с рака?
Всички!
На първо място -- държавата …
Поредните изследвания, поредното "революционно откритие" за лечение на рака и въпреки всичко, някак си, пак не ни достигат местата в гробищата.
Едно е ясно -- каквото и лечение да ви предлагат за борба с тази коварна болест -- то винаги е "плод на невероятни усилия" и е задължително "много скъпо". И, разбира се, болният в повечето случаи не плаща "почти нищо" за страхотната възможност да го лекуват -- за това се е погрижила държавата-майка.
Следват "гениите" -- умни и изобретателни, във всяко едно отношение, хора…Кой не е чувал за Продан Христов или Дейвид Уокър…
"Гениите", които са открили лекарството против рак, но обикновено с чудодейния еликсир може да се сдобие само онзи, който е в състояние да плати. И по някаква случайност -- никога не можеш да вземеш само едно шишенце/прахче/хапче, или там под каквато форма ви го пробутват, от надеждата за здраве и живот.
Винаги трябва вземеш цялата опаковка, или по-добре 10 опаковки, или 100, а най-добре да ги вземате доживот. И естествено -- трябва да ПЛАТИТЕ -- скъпо и прескъпо.
С други думи -- или си богат -- или си мъртъв!
Търговията с надежда…
Много хора, които са болни или имат близки, болни от рак, се чудят как да различат истинската от фалшивата надежда за изцеление.
Е, можем да предложим един начин -- ако "изцелителят" иска много пари за живота ви -- нека една аларма в главата ви веднага да иззвъни. Ще кажете -- човешкият живот е най-ценното и е нормално спасението му да е скъпо, но дали наистина ТРЯБВА да е скъпо…
Може ли лечението на рака да е просто и евтино?
Как ви звучи идеята вместо да лекувате рак с химиотерапия, да давате венозно витамин С -- високи дози витамин С?
Как ще ви прозвучи ако разберете, че това откритие е направено още миналия век?
Как ще ви прозвучи, че витамин С, вливан директно в кръвния поток в големи дози, селективно отравя раковите клетки.
Точно така действа и химиотерапията, но с една малка подробност. С витамин С не се увреждат здравите клетки.
А да…и на хората не им се гади…и не губят косата си…Болният само оздравява…
Странични ефекти?
Да -- понякога жажда, лека замаяност…И толкова!
И това при ОГРОМНИ количества витамин С!
1.Бързо
2.Лесно
3.Безопасно
4.Без странични ефекти
5.Евтино
Малко неудобни въпроси…
Ако е истина -- защо тогава този метод не се прилага в лечебните ни заведения?
Защо срещу рака не се използват високи концентрации на витамин С и лечение чрез подходящ хранителен режим?
Ако действа толкова добре, вашият лекар би трябвало да знае за него…
Ако е толкова ефективно, би трябвало да ни бомбардират с информация по медиите…
Ако е толкова ефективно, би се изучавало в медицинските училища…
Истината е, че фармацевтичните компании никога няма да препоръчат само и единствено витамини за лечение на заболяванията.
Или пък екзотичното "терапевтично хранене"!
Защо?
Да познаем ли дали вече сте си задали въпрос ДАЛИ Е БЕЗОПАСНО НАИСТИНА?
Как мислите -- на болен от рак в четвърта фаза с какво може да му навредите? Да му стане зле? Да го убиете? Какво точно губи такъв човек с подобна терапия?
Да познаем ли дали вече сте си помислили, че НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРА С ХОРАТА КАТО С ЛАБОРАТОРНИ МИШКИ?
А някой попитал ли е болните дали искат да опитат този начин на лечение? Някой изобщо казал ли им е за съществуването на подобна алтернатива? Някой изобщо дал ли им е някакъв избор?
Защо не се ползва витамин С във високи дози за лечение на рака? Защо?
Дали, защото е ЕВТИНО…
Вие как мислите?

Ролята на витамин С в борбата с рака

Аскорбиновата киселина е есенциална хранителна съставка, която често се приема като антиоксидант. В най-новото проучване на Американската Академия на Науките се установява, че във фармакологични концентрации тя действа като прооксидант, който води до цитотоксичност към много видове ракови клетки, без да засяга нормалните клетки. Опитите са проведени с мишки и показват, че ежедневният прием на малки количества аскорбинова киселина значително намалява развитието на туморните клетки в яйчниците, панкреаса, както и на глиобластома.
Аскорбиновата киселина има дълга история при лечението на ракови заболявания. Интересът към нея достига връхната си точка преди около 30 години, когато официално били публикувани данните за нейното въздействие върху болните от рак. След това, обаче, били направени два експеримента, които не дали резултат и те били приети за окончателни от конвенционалната медицина. Оказва се, че при тези опити приложението на витамин С е било само орално, а за да се получи положителен ефект е необходимо и интравенозно прилагане на аскорбата.
Витамин С е важен микроелемент, който се използва като кофактор от множество биосинтетични ензими. Освен това той играе ролята на антиоксидант и повишената му консумация от храни и добавки може да подсигури доброто здраве. Изследванията на Американската Академия на Науките доказват, че фармакологични концентации от аскорбата може да предизвикат прооксидантна цитотоксичност при туморите.
Ксенографските опити показват, че парентералното прилагане на аскорбинова киселина значително намалява както големината на туморите, така и тяхното тегло с 41-53 %. Метастази също липсват при гризачите третирани с аскорбат. Това дава надежда, че подобен ефект може да се наблюдава и при хората, страдащи от някаква форма на рак. Получените резултати са изключително ценни и доказват, че аскорбиновата киселина е важна не само като хранително вещество, но и като лекарствено средство. Тя намалява размера на туморите, дори и при такива с агресивен растеж и с ограничени методи на лечение. Тези най-нови проучванията поставят началото на серия от експерименти, чрез който съвременната медицина се надява да открие лекарство срещу рака.

Витамин С и рак. Лечение

Витамин С, вода разтворим витамин, е мощен антиоксидант. За разлика от повечето бозайници, човешкото тяло не е в състояние да произвежда собствените си витамин С и по този начин хората трябва да разчитат на подходяща диета и хранителни добавки да отговори на техните нужди.
За щастие витамин С е лесно достъпна в повечето пресни плодове и зеленчуци, особено цитрусови плодове и листни зеленчуци.
Много малки количества от този витамин може да защити липиди, въглехидрати, протеини и нуклеинови киселини от увреждане от свободните радикали. Свободните радикали се отделят заедно с реактивни кислородни видове, по време на метаболизма и от експозицията на замърсители и токсини.
Препоръчваната храна с квоти на витамин С за възрастни е 75 мг на ден за жените и 90 мг на ден за мъже с пушачи са бременни жени, малко по-високи количества.
Резултатите от редица изследвания показват, че честотата на повечето видове ракови заболявания е значително намалена с повишена консумация на пресни плодове и зеленчуци. Тези ракови заболявания са свързани с гърлото, устата, гласните струни, хранопровода, стомаха, дебелото черво-ректума и белия дроб. Резултатите ясно показват, че това намалява риска се отнася само до членовете на контролната група, които са имали по-висок прием на витамин С. Тези резултати накараха американското министерство на земеделието и препоръката на Националния онкологичен институт на най-малко пет порции на ден плодове и зеленчуци в интерес на рак на защита.
Въпреки това, витамин С изглежда са никакъв ефект върху рака на гърдата.
Изпитвания се провеждат във Великобритания с масивни дози на витамин С се прилага под формата на инжекции. Първите резултати от въздействието му върху рака са обещаващи, но е твърде рано да съставляват убедително мнение.

ВИТАМИН С помага в защитата срещу ред видове рак

Витамините имат изключително голямо значение за организма, тъй като са необходими за нормалното протичане на всички биологични процеси, за усвояването на другите хранителни вещества, за растежа, възстановяването на клетките и тъканите. В човешкия организъм се синтезират в малки количества само някои от тях. Сред множеството витамини витамин С е вероятно най-познатия и определено един от най-важните. Той оказва влияние върху обмяната на веществата. Свързан е с образуването на колаген в стените на кръвоносните съдове и поддържа нормалната пропускливост на съдовата стена. При дефицит на витамин С /аскорбинова кисели на/ се наблюдават кръвоизливи, а също така намалява устойчивостта на организма към инфекции и към някои токсини.
Експертите провеждат проучвания, изследващи ролята на витамин С при сърдечносъдовите заболявания и остаряването, рака, вируса на ХИВ, катаракти, здравето на кожата и други физиологични и патологични състояния. Витамин С може да помогне в защитата срещу ред видове рак - включително тези на хранопровода, устата, стомаха, панкреаса и може би на матката, дебелото черво и гърдата. Витамин С също така може да помогне в неутрализирането на нитритите (потенциално ракообразуващи консерванти в храни като хотдога и вакуумираните нарязани месни мезета) и нитратите (обикновено съдържащи се в питейната вода и някои зеленчуци).
Японски учени от Института по геронтология и Университета за медицина и стоматология в Токио, под ръководството на Акихито Исигами са установили, че ако витамин С в организма е в недостатъчно количество, това води до мутации и увеличава риска от различни заболявания, а общото стареене се ускорява до 4 пъти.
По норматив препоръчителната дневна доза витамин С е 60 мг, като тя може да се набавя от естествени източници при пълноценно и разнообразно хранене. Най-богати на витамина са различните видове храни от растителен произход - цитрусовите плодове, черешите, малините и др. от този вид, доматите, чушките, спанакът. Специалистите препоръчват дневната доза витамин С да се увеличава пропорционално на физическата активност, но не бива да надвишава 1 грам.

Витамин С забавя развитието на рака

Свръхдоза с витамин C може да забави развитието на някои видове рак, откриха американски учени.
Популярният Витамин може да създаде разрушителна верижна реакция в раковите клетки. Инжекцията буквално разполовява инфектираните клетки в мозъка, яйчниците и панкреаса при мишките, се пише в доклада на американската национална академия на науките.
Въпреки това, раковите изследвания във Великобритания показват друго- свръхдозите с витамин C могат да попречат на лечението на раково заболелите. По-ранни изследвания на американски учени обаче показват, че витаминът, още наречен аскорбат, може да убие раковите клетки при лабораторни условия. Досега всички проучвания и опити върху мишки са били успешни и учените предлагат лечението да бъде изпробвано при хора. Дозата, която те прилагат - малко повече от четири грама на килограм от теглото на пациента, е много по-голяма от всички познати хапчета, съдържащи витамин C, тъй като храносмилателната система не може да обработи такова количество витамини. Мишките, върху които е бил тестван новия метод на лечение, са имали слаби имунни системи, в които изследователите инжектирали човешки ракови клетки, след което животните бързо развивали масивни тумори. Малко след това учените вкарвали огромни количества витамин C, благодарение на които туморът се смалявал с от 41% до 53%, а раковите клетки спирали да се разпространяват по останалите части на тялото на гризачите.

Витамините срещу рака

За това, че витамините са нужни на всички, знаем едва ли не от пеленачета, но какво ни очаква без тях, се замисяме рядко. Американските учени, опитно са установили противораковото действие на много водо- и масленоразтворими витамини. Особено ефективни са те в комбинация С + Е, а също и в А + Д.
За един от най-перфектните бойци против рака се счита витамин А, който се съдържа в морковите и растителните масла.
От микроелементите ефективни се оказват: селен, цинк, магнездий. Селенът обаче, ако се приема над определени дози, може да предизвика отравяне на огранизма. Оптималната доза за възрастен човек е 0,5-1,0 мг.
Витаминната терапия потвърждава съпротивителните сили на организма при различни видове рак, когато на болните е прилагана продължително време терапия с витамин В.
Но за крал на витамините се счита витамин С. Неговата заслуга е в блокирането на канцерогенните образувания. Приемането му е в количество до 100 мг. Той се съдържа в лука, шипките и т.н. Естествени източници на витамини се явяват всички плодове, млечните ястия, месото от риби и птици.

Оценете публикацията:
1
ПРИСЪДАТА НА ЗЛАТОУСТ
Рецептите на баба Ванга