Материалите в блога са без претенции за авторство.

Надебеляване

Надебеляване

Днес, когато дрехите стават все по-тесни, а телата - все по-обемисти, проблемът с килограмите връхлита подобно цунами милиони хора по света. Но как да го идентифицираме този проблем, преди той да се е превърнал в бедствие? С помощта на астрологията, разбира се.

Нека видим сега, кои хора са застрашени от затлъстяване от гледна точка на планетарните конструкции? Най-напред това са всички онези, в чиито рождени астрограми съществува поне едно от следните положения: Юпитер съвпад, квадрат или опозиция към Слънце, Луна, Асцендент, Венера или Северен лунен възел. Като при всички тези случаи квадратът е най-силно действащият аспект. А нещата лесно могат да станат неудържими, ако една от планетите, участващи в аспекта, управлява дом 1 или дом 2. Подобно е положението и когато Юпитер е в близост до асцендента. Добре е да се вземе предвид още, че ако Асцендентът попада в декадите на Марс или на Сатурн (първа декада Овен, втора декада Близнаци, първа декада Лъв, трета декада Лъв, втора декада Везни, първа декада Скорпион, трета декада Стрелец, втора декада Козирог, първа декада Риби и трета декада Риби) до затлъстяване не се стига, макар че и тук има изключения. Така е и в случаите, когато рожденият Марс или рожденият Сатурн е в близост до Асцендента.

Не е трудно да разберем, че главният „виновник” при всички посочени по-горе случаи на затлъстяване е Юпитер. Пък нали и ръководният принцип на тази планета в нейните негативни изяви е ПРЕКАЛЯВАНЕ. Прекаляване с ядене, прекаляване с пиене, прекаляване с веселия и удоволствия, излизане извън умереността по отношение на голям брой още неща. Но откъде идва всичко това? Посочените аспекти на Юпитер най-напред означават, че черният дроб - тази химическа лаборатория - в такъв човека има известна функционална (ензимна) недостатъчност, поради което произвежда по-малко жлъчна секреция. Пониженото количество жлъчна секреция на свой ред води до забавяне пасажа на храната през червата, по-слаба тяхна активност и по-слабо храносмилане и усвояване на хранителни вещества. И като резултат - съответният човек яде много, но усвоява малко и поради същото почти винаги е гладен. А когато яде, много често преяжда. Повишеното количество храна и нейният забавен пасаж от друга страна водят до повече гнилостни процеси в червата, повече токсини и хронично отравяне, повече холестерол (от холе - жлъчка), по-лошо кръвообращение, по-малко енергия. И драстично качване на килограми. А поради посочената функционална недостатъчност, такива хора много често се пристрастяват към алкохолни напитки, които донякъде подобряват храносмилането, но силно претоварват и без това не съвсем изрядния им черен дроб… И става един затворен кръг, от който излизане няма. Много често.

На психологично ниво същите аспекти на Юпитер предполагат РАЗОЧАРОВАНИЕ. Разочарованието е вторият етап на лъжливото очарование. Или: когато някои големи надежди и очаквания не се оправдаят, човек навлиза във вътрешен хаос, поради прекъсване на връзката с вътрешния водач (Юпитер). Тогава той започва да живее без очаквания, без мечти, ден за ден. И постепенно яденето, пиенето, чалгата и купоните се настаняват трайно в ежедневието му, превръщат се в основни ценности и стремежи.  Оттам нататък за растежа на килограмите няма спирачки.

Какво може и трябва да се направи в такива случаи? Най-напред - да започне приемът на природно средство, действащо жлъчегонно, т.е. увеличаващо жлъчната секреция. Стане ли това, оттам нататък по цялата верига постепенно ще се задвижат възстановителни процеси и организмът лека-полека ще живне и ще навлезе в нужния ритъм. И тлъстините ще започнат да се топят като мартенски сняг. И здравето, енергията, настроението и самочувствието ще растат. Кое е това природно средство? Такива има поне една дузина, но сега ще се спра на едно много просто и в същото време твърде ефикасно. И то е много ценната и често незаменима билка Бял пелин (Artemisia absinthium). Важна подробност тук е кога и как да се приготвят и приемат препарати от нея. Щото ако се приемат преди ядене, ще се увеличи още апетита, а това не бива да се допуска. Затова те трябва да се приемат веднага след всяко хранене - във вид на прах, в количество 1/2 чаена лъжичка, като първите няколко дни - с по 1/4 чаена лъжичка. Добре е пелина да се купи от билкар, а не от билкова аптека, където в поне 90% от случаите, поради неправилно бране и сушене, той е некачествен и негоден. Смила се в мелничка за кафе, като по-едрите клечки се отстраняват, а цялата процедура протича на няколко етапа.

Така се кара 20 дни, после 5 дни се почива и всичко това се повтаря три пъти последователно. През всичкото това време задължително се слуша само истинска музика, ще рече такава, която вдъхновява. И в никой случай чалга, сиреч звукоизвличане, което принизява и убива стремежът Нагоре.  Успех!

Оценете публикацията:
1
Атмосфера, аура и проницаемост
Сам срещу болестите