Материалите в блога са без претенции за авторство.

Сам срещу болестите

Сам срещу болестите

Всеки човек може сам да открива атаките срещу собственото здраве и да се справя с тях сам. При това - в аванс. Какво е необходимо да направите, за да усвоите метода? Като за начало отвърнете очи от външното и се вгледайте в себе си! Ала тънкостта на занятието тук е:  кога? 

Само през първата 1/6 част от нощта. В умерените ширини и в зависимост от сезона, тази първа 1/6 част от нощта варира във времето между слънчевия залез и 1:30 до 2:30 часа след него. По средата на зимата диапазонът е около 2:30, по средата на лятото - около 1:30 часа. А през пролетта и есента - около 2 часа. А после констатирайте: къде в тялото си през това време усещате болка, дори едва доловима. И още: ако същата болка усетите няколко пъти поред - по същото време и на същото място - това ясно подсказва, че тъкмо там, в съответните органи и системи, вече е стартирал болестен процес, който спешно трябва да бъде спрян. Как? Ще стане дума и за това.

А всичко това се базира на положението, че човек също фотосинтезира, подобно на растенията, той също възприема директно слънчева светлина. Нито един ензимен процес не може без нея. Но какво всъщност става през тези часове след залеза на слънцето?

Зад хоризонта постепенно се скрива основния източник на светлина и тя бързо се заменя с тъмнина, та всеки организъм бързо се адаптира към нов, автономен режим. А не малка част от енергийните си нужди през целия ден той е задоволявал директно от слънцето. И ето, че в тези часове на пренастройка и адаптация започналите да се увреждат органи, системи и тъкани най-напред алармират чрез усещане за болка, защото най-остро изпитват „глад” за лъчиста енергия. Така се откриват новите заболявания, дори когато те са още в зародиш 

А сега обърнете внимание на усещанията си и през първата 1/6 част от деня - от момента на слънчевия изгрев, до около 2 часа след него. През лятото до около 2:30, а през зимата - до 1:30 часа след изгрева. Или: това е точното време, за което Слънце преминава през хоризонтен дом 12, вследствие въртенето на земята около нейната ос. И ако през това време се появи каквато и да е болка в тялото ви, дори и минимална, и тя се повтори няколко сутрини поред, това е сигнал за хронично заболяване, в повечето случаи - добре маскирано и неподозирано.

Какво става в тези утринни часове?

Сега е в ход тъкмо обратното на описаното за първата 1/6 част на нощта. За пореден път започва да изгрява слънцето, и тъмнината бързо се заменя със светлина. Така, че след дългата нощ организмът спешно се адаптира към директно усвояване на слънчева енергия. Ала в този първоначален момент увредените органи и системи по-бавно и по-трудно правят това, по-бавно и по-трудно се адаптират към новия режим и резултатът е, че тогава слънчевата енергия почти не достига до тях, вследствие създадените трайни блокажи. Поради същото точно там в първата 1/6 от деня се усеща и болка.

Ето как дори и с повърхностни знания по анатомия имате възможност да откриете важна за вас информация. Така че добре е човек да обръща понякога внимание и на себе си.

 

Оценете публикацията:
2
Надебеляване
10 правила при окултно посещение