Материалите в блога са без претенции за авторство.

Дъщерята на Петър Димков: Десет правила за здраве и дълголетие

Дъщерята на Петър Димков: Десет правила за здраве и дълголетие

Ако спазвате тези норми, ще доживеете здрави до дълбоки старини

Лили Димкова , дъщерята на лечителя Петър Димков , се старае да продължава делото на баща си, и споделя няколко основни правила, които не костват кой знае колко усилия, за да се спазват, като разбера се най-важното е постоянството. 

Всеки си мечтае да доживее до дълбоки старини здрави в добра кондиция. Но дали правим нещо по този въпрос, а разчитаме само и единствено на нашия организъм да се пребори с всички излишни вещества и отрови, с които го тъпчем. Ако искате да подобрите живота си, международен екип от лекари, психолози и диетолози са разработили нещо като “ Десетте заповеди на дълголетието и здравето “, които ако спазвате, ще постигнете.
1. Никога на преяждайте! Винаги ставайте от масата леко гладни. Така ще организирате разтоварване на клетките и ще поддържате дейността им. Опитвайте се да ядете балансирано – нито много, нито прекалено малко.

Десет прости правила за здраве и дълголетие

2. Яжте според възрастта си. На 30 години се хранете редовно с черен дроб и ядки, на 40 – с храни, богати на бета-каротин. След 50 години хапвайте ястия, богати на калции и магнезий за костите и сърцето.
3. Намерете си работа, на която ви е приятно да ходите. Това ще ви зарежда с пълноценност и щастие. Тези, които не работят, изглеждат по-стари от връстниците си.
4. Намерете любовта на живота си. Дарявайте и приемайте любов. Правете любов поне два пъти седмично.
5. Имайте своя гледна точка. Това дава силна опора в живота.
6. Движете се колкото може повече. Само 10 минути упражнения на ден удължават живота.
7. Спете на студено. Спането на топло съкращава живота. Оптималната температура за сън е 17-18 градуса. При нея метаболизмът се засилва, а имунитета са подобрява.
8. Глезете се отвреме-навреме
9. Не потискайте емоциите в себе си. Плачете, смейте се, обичайте, говорете, но не спотаявайте нищо вътре в себе си. Дори и гнева не бива да се скрива, а да се излива на момента. 64% от болните от рак се разболяват именно от подтиснати емоции и самообвинения.
10. Тренирайте цял живот мозъка си. Решавайте кръстословици, играйте инетлектуални игри, четете, учете чужди езици. Така се преборват всички старчески болести на мозъка като склероза и Алцхаймер.

Оценете публикацията:
4
Легенди за Дяволския мост
Рецепти на Петър Димков с бъзак и мармалад от чере...