Блог

Материалите в блога са без претенции за авторство.

Българските руни и нордическите руни


Наблюдавайки тази снимка, в главата ми веднага възникват асоциации, свързани с историята на древния род Дуло, положил началото на първите български държави още 15 000 г.пр.н.е. или 33 000г.пр.н.е. според Стефан Цанев. Вижте най-добре сами.
Това са известните прабългарски руни, обединени в една розетка, открита в Плиска през 1961г. Всеки един символ е ясно обяснен. Всеки един от символите представлява една от седемте планети, които били известни на предците ни. Всяка една планета владее определен ден от седмицата, като първият час от даден ден, владян от дадена планета, принадлежи пак на главната за този ден планета. Всеки властелин на следващия час се определя обратно на часовниковата стрелка.


 

Централният символ IYI има няколко значения, всяко от които се препокрива с предишното - това е символът на Тангра, символът на рода Дуло, изобразява сакралното число 7 за прабългарите. Според едни се чете като ИУЙ, а според други като ЮВИ, което ЮВИ после се прибавя към титлата КАН, КАНА СЮВИГИ - владетелят, поставен от бога.Викингите са северните германи, наричани още НОРМАНИ - северняци. Те първи откриват Америка, Гренландия и тн, и тн. Те също боравят с руни, които според тяхната легенда са дарени на върховния им бог Один, след като е висял обесен на дървото Игдрасил няколко дена. Игдрасил е дървото, което представлява света според викингския мироглед - короната на дървото е викингския рай - Асгард - град на боговете и на загиналите в битка воини, центърът на дървото е Мидгард - светът на хората, а корените е викингския ад, който е владение на Хела, дъщеря на бога на злото и пакостите и същевременно доведен син на Один - Локи.

Игдрасил- световното дърво според викингите-

викингски руни- български руни-


Руните, както сами се убедихме, се срещат не само при нас, но и при северните народи. Макар и да не са едно към едно, ясно се виждат няколко символа, които толкова си приличат, че е просто грехота да не се обърне внимание на това събитие.
Много ясно се вижда, че начина на образуване на нордическите и българските руни е сходен.


Викингите се считат за най-чисти представители на АРИЙСКАТА раса. АРИЙСКИ идва от санскрит и означава БЛАГОРОДЕН, ЧИСТ-РАСОВО ЧИСТ, ВЕЛИК. В арийските корени на българите няма никакво съмнение - прародината ни е в планините Памир и Хиндокуш, като, разбира се, не всички арийски племена са продължили към Европа, такива е имало и на изток чак до Индия, където е основана Бактрия, българска държава, както и ИДЕЛ - съюзът на седемте арийски племена, сред които фигурираме и ние, още през 15 000 г.пр.н.е. ИДЕ-седем, ЕЛ-племе.

Това е само първата част от това мащабно изследване и от още неразкритата и забулена в мистерия история на арийските българи, т.е. на нас самите.
Оценете публикацията:
2
Честит Свети Валентин
„Символът на вярата” на съвремието