Блог

Материалите в блога са без претенции за авторство.

Ретроградност на числата

Ретроградност на числата

В  астрологията съществува термин “ретроградност” на планетите, което е обусловено от една оптическа илюзия за земния наблюдател. Когато някое от небесните тела ( с изключение на Слънцето и Луната) забави своето движение и застане в кратък стационарен период, то започва да се движи назад по своята орбита. След определено време,възниква вторият стационарен период и планетата продължава своето “нормално” движение.

По отношение на вибрациите, излъчванията на небесното тяло са от вън-навътре, а не както при директното му движение- отвътре-навън.

В номерологията също има подобна ретроградност. Много често, вие,които изчислявате числото на Живота си, не намирате прилика между характеристиките му и вашата същност.

Причината може да е различна: напрежение между числото на Душата ви и това на Живота, несъвместимост между духовните ви стремежи и материалните ви виждания, кармични числа в името,датата или егрегора и т.н.

Най-лесният начин да “видите” противоречието е като сравните слънчевия си знак и полученото число. В някои случаи те са несъвместими, предизвикващи голямо напрежение и това, може да се нарече “ретроградност”на числата.

В подобни ситуация, вашите цифри ще ви набавят енергия и няма да я дават на другите,а ще я трупат навътре,докато не осъзнаете как да я използвате във ваш интерес.

ЕДИНИЦА -числото 1 действа ретроградно, когато слънчевият ви знак е Риби, Рак, Дева и Везни.

Проблемът е,че тези знаци не притежават желанието на единицата да властва. Обикновено, в подобни случаи започват да се трупат комплексите.

Имате желание да се изявите, но изпитвате страх да не сгрешите. Опитвате се да се съобразявате с хората около вас, правите компромиси, а вътрешно натрупвате гняв и установявате,че сте се превърнал в жертва на собственото си желание да сте част от тълпата.

Тази ретроградност на единицата ви кара да се самоизолирате и да не показвате истинската си същност. Разпънати сте между самоувереността и колебанието. Имате чувство за малоценност и изпитвате страх от бъдещето. За това вземате грешни решения и животът ви се превръща в низ от промени и борба. Обикновено осъзнавате действието на единицата като достигнете зряла възраст.


ДВОЙКА – числото 2 действа ретроградно, когато слънчевият ви знак е Козирог, Овен, Лъв, Стрелец и Водолей.

Тъй като двойката символизира колебанието, но баланса и благодеянието, то вие няма да сте в състояние да покажете потенциала, който имате.

Действате по-меко, отколкото е необходимо. Семейството е важно за вас, но не можете да намерите начин да го покажете. Вечно бъркате в подобни опити.Често изпускате шансовете си за големи покупки, които ще гарантират вашата сигурност. Тръгвате в действие и по средата на пътя,вече сте разколебан и не знаете какво да предприемете. Знаете как да се издигнете, но вечно слушате оня тъничък гласец, който ви връща обратно с думите”ама,ти сигурен ли си,че така трябва да действаш…” Не показвате романтизма си, защото смятате, че по този начин ще въривте срещу природата си. Разпъвате се между твърдите си възгледи и компромисите,които сте склонен да направите. Така трупате агресия и започвате никому ненужната борба срещу самия себе си…


ТРИ – числото три е ретроградно,особено при слънчеви знаци Риби,КОзирог,Дева и Рак.

Тройката символизира енергията,действието и общуването и ако вие сте под влияние на един от горепосочените знаци, то едва ли бързината е най-силната ви страна.

Вътрешно горите от желание да вземете съдбата си в свои ръце,но не ви достига смелост. Обичате да общувате сам със себе си,а когато сте сред хора не можете да изразите мислите си по същия начин,както когато сте насаме с душата си. Оптимизмът и авантюризмът са ограничени от непрекъснатите ви анализи и очаквания другите да разберат недомлъвките ви. Упоритостта и инатът ви ви кара да се цупите,а така ви се иска да се веселите и танцувате. Желаете да сте бляскави, да ви забелязват, но не ви достига разкрепостеност. Дълбоко,в душата си сте сободни и независими, но в живота ви е страх да поискате това, защото вечно усещате зависимостта си от другите. Поемате отговорности, а тялото ви крещи, че иска да е господар, а не роб. Ще усетите, че сте ловец, а не жертва, едва, когато осъзнаете,че вие носите кармата на своите постъпки и никой няма право да ви вменява и неговите, собствени.

ЧЕТИРИ – числото 4 е ретроградно,когато е под влияние на слънчевите знаци Телец,Скорпион,Близнаци и Стрелец.

Вашата природа изобщо не отговаря на консервативната и вечно критикуваща четворка. Обичате да сте независими,а сте затормозени от това,че трябва да сте изпълнители. Ревността и желанието ви за материална независимост започва да граничи с дребнавост. Желанието ви да общувате и да философствате се превръща в догма. Много често се въздържате да изказвате мнението си по блестящия начин,на който сте способни. Душата ви се стреми към божественото и духовното, езотеричното, а вие се затормозявате с факти, логика и доказателства. Сексуалната ви сила и фантазии са заключени в традиционализма на четворката. Промените са вашата сила,но вие изпитвате неописуем страх от тях. Не можете да покажете знанията си като стройна система,заради ума ви,който е склонен да броди нецеленасочено. Баланс ще постигнете, гокато разберете истинския символизъм на 4 и го приложите в живота си.

ПЕТ – числото 5 е ретроградно,когато силно е повлияно от слънчевите знаци Риби,Дева,Телец,Рак и Стрелец.

Петицата символизира бързата промяна и действието,а вие не сте от хората,които лесно се нагаждат към промените. Искате да сте вечния оптимист,но животът така ви завърта,че често си казвате “както винаги съм жертвата…”. От една страна, 5 символизира резките изменения, а от друга творчеството и вечния копнеж за пътувания. Вие се чувствате най-сигурни у дома,обичате постоянството и семейството си, а тайничко сте в някоя екзотична страна,където бихте могли да вкусите свободата. Вашият лозунг “моят дом е моята крепост”, често трябва да бъде забутан дълбоко в съзнанието ви, защото, в същото време, ви се налага да правите непрекъснати промени. Мислите ви са свободни, но се страхувате да ги изкажете на глас. Напрежението ви се натрупва точно тогава, когато трябва да вярвате на интуицията си, а вие се ровичкате и чоплите всеки детайл,за да намерите логиката. Защо не покажете на света вярата си в приказните вълшебства и феите?Нима това ще ви направи по-малко човеци?!

ШЕСТ -числото 6 е ретроградно,когато се намира под влияние на слънчевите знаци козирог,Водолей,Овен и Лъв.

Шестицата копнее за хармония, семейство и равноправие във взаимоотношенията, а вие няма как да покажете тази любвеобвилност, поради огнената си природа или поради страх от слабост. Искате прекалената свобода, за да се обвържете,но тайничко копнеете да има някой до вас и да ви казва колко ви обича…Душата ви иска да сподели успеха си с любим човек ,да се отпусне,сред красиви вещи, но вие знаете,че трябва да сте твърд и да се самодоказвате,незнайно на кого…Длъжен сте да изглеждате воин и да воювате дори и в любовта. Силно желаете да сте обичани и скривате ревността си под маската на мълчанието и величието си. От една страна искате стабилност и брак,а от друга умирате от страх,че някой ще ви отнеме свободата. Това напрежение във вас ви раздира и е твърде възможно да проявявате агресивност към себе си, в опит да се самонакажете или към човека, който ви е накарал да научите истинската стойност на думите “любов” и “хармония”.

СЕДЕМ – числото седем малко трудничко работи със зодиакални знаци като Близнаци,Стрелец,Водолей,Лъв и Овен.

Седмицата се чувства най-сигурна в собствения си свят- без агресия и промени и бърза да си се затвори в него. Тя остро контрастира с желанието ви да сте бляскави и изявени. Опитвате се, понякога,да се вслушате в собствения си глас и душата си, а в същото време бързате да действате и да се показвате в центъра на събитията около вас. Търсите признанието,но и се съмнявате,че е искрено…

Натрупвате огромно напрежение,което го излизвате в чашка в ръка или върху белия лист. Хобито ви да творите ви кара да се чувствате щастливи, когато хората не ви виждат. Не показвате богоязливост, а осъзнавате, че Там, Горе, има една сила,която следи всяка ваша крачка. Мечтаете до болка и се впускате ревностно в защита на миража си. Не умеете да покажете,че сте състрадателен,за да не си помислят хората около вас, които са ви издигнали в култ, че сте безнадежден и слъзлив. Показвайте душата си…Всеки има право на слабост,дори и Природата…

ОСЕМ – осмицата е символ на безкрайността и величието на Вселенските закони. Тя работи интровртно,когато е под влияние на зодиакалните знаци Телец, Стрелец,Везни,Риби и Рак.

Знанията, които притежават хората, родени под тях , не могат да имат рационалното мислене, което изисква това число. Искате власт и уважение,но в повечето случаи сте колебливи и доста често импулсивни, а 8 иска мащабност,размах и скъсване с традициите. Скривате честолюбието си и възможностите,които имате,за да поемате отговорности.  Можете да носите грижите на целия свят върху раменете си, но се криете в сигурността на корените си и семейството си. Никога няма да признаете,че преследвате материални цели и в един момент започвате да действате агресивно спрямо близките си.

Много държите на чуждото мнение, а се правите,че не ви интересува. Това само затормозява развитието ви и трябва да намерите общото между числото и зодиакалния си знак,за да го изразите.


ДЕВЕТ – числото 9 работи в ретроградна посока,ако вашият слънчев знак е Козирог,Скорпион,Овен или Дева.

Искате да правите кариера, да следвате нормите и да действате единствено и само във ваша полза, а всъщност,толкова много се раздавате и обичате света, че сте готов да изпаднете в нервна криза, но не и да го покажете. Готов сте да “ухапете”всеки,който застане на пътя ви,но сърцето ви страда, когато се налага да обиждате и да мачкате хората по пътя си. Великодушието ви е скрито зад маската на студенината и манията ви за признание. Не показвате благородството си и изпадате в ужас, ако някой разбере, че сте готов на саможертва. Казвате,че помагате,само ако очаквате благодарност,а всъщност,вие ще дадете и последната си риза,когато ви помолят за това. Хапете и жилете-никой не ви го забранява, но покажете,че това е само,коагто сте наранен и сте готов да прощавате винаги, защото такава е Волята Божия…

Оценете публикацията:
0
КНИГА НА ПРОМЕНИТЕ – АНАЛИЗ
Лечение на заболявания, които се считат за нелечи...

Related Posts