Блог

Материалите в блога са без претенции за авторство.

Гадания с восък

 
Всеки има някое или няколко съкровени желания. Дали обаче ще се сбъднат? Следващото гадание ще ви помогне да разберете това. Запишете на малки листчета с по една дума всяко ваше желание или опасение /например сватба, бебе, забогатяване и т.н./. Вземете толкова на брой свещи, колкото са желанията ви. Под всяка една свещ поставете по едно листче. Запалете една по една всички свещи и ги наблюдавайте мълчаливо като мислите за желанията си. 

Желанието, написано под първата изгоряла напълно свещ ще се сбъдне най-напред. Ако някоя свещ изгасне без да е изгоряла напълно, то желанието , написано под нея, няма да се сбъдне в близките няколко години.

 Това гадание се прави много лесно. За него са ви необходими една дълбока чиния и кръгла дебела свещ. 

В чинията налейте водата и запалете свещта. Оставете я малко да погори за да започне восъкът да се топи. Преди съвсем да се е разтекъл, наклонете свещта над чинията, като я държите с едната си ръка. В същото време с другата ръка въртете чинията по посока на часовниковата стрелка. Восъкът, който ще тече в чинията при контакта си с водата ще застива в определена форма. Именно по тези форми, образувани от восъка ще се гадае. Въртете чинията докато се излее разтопеният восък. След като всичко е готово разгледайте внимателно фигурите, които е образувал восъкът. Това, което видите в чинията със сигурност ще се сбъдне.

 Гадаене с восък и мляко

 Разтопете восък в чаша, налейте в чинийка мляко и го поставете на входа на дома си. Произнесете следните думи: “Ела до прага ми, любими, пийни млекце и хапни восък”. След това излейте млякото при разтопения восък и наблюдавайте какво ще се случи. 

Ако се образува кръст, това означава, че в близката година ви очаква болест. Ако кръстът има разкривена или неправилна форма, това означава, че през идната година финансовите ви дела няма да вървят добре, а личният ви живот ще е съпътстван от множество неприятности, но не сериозни.

Ако восъкът застине във формата на цвете, това означава, че в близките месеци ще се омъжите, а необвързаните момичета ще срещнат любовта. 

Ако восъкът застине във формата на каквото и да е животно, дори и птичка, бъдете внимателни – имате неприятели, които дебнат всяко ваше действие.

Ако восъкът образува ивици във млякото, това означава, че ви очакват пътища, положителни промени. А ако образува точици – очаквайте успехи в работата, учението. Ако се образува човешка фигура – ще намерите приятел.

Тълкуване на фигурите

 

Ако във водата има много единични капчици восък като разпилени топчета, това означава, че ви чакат пари, печалба от лотария, успех в търговията.

Ако фигурата, която се е образувала наподобява ветрило, това означава, че плановете ви ще се осъществят, но трябва да положите много усилия.
Ако фигурата във водата прилича на чепка грозде - нежна любов, приятелство, късмет, изобилие.
Гъбата означава, че ще се изпълни ваше съкровено желание.
Драконът говори, че вие сте творческа личност и фантазията ви помага много в работата.
Камбаната е знак, че ще получите отдавна чакано известие.
Чантата означава, че завършва период от живота ви и започва нещо ново и много вълнуващо.
Ако фигурата, която се е получила във водата наподобява лист, това означава, че ви завиждат и ви плетат интриги.
Медузата означава, че криете нещо. 
Ако фигурата прилича на чук, това означава, че можете да се справите с всяка ситуация, стига да положите необходимите усилия. 
Мостът означава, че трябва да направите компромис. 
Носът да не бъдете любопитни.
Фигурата на маймуна е предупреждение, приятел ще ви излъже.
Очилата означават, че сте допуснали грешка, но не искате да си признаете.
Пчелата означава да отстоявате мнението си.
Фигурата на мида - проблемите ви няма да траят дълго.
Слон - не се натоварвайте прекалено много, отделяйте повече време за почивка. 
Костенурката означава, че отношенията ви с партньора са силни и стабилни. Не се опитвайте да избягате от съдбата.
Топката /кълбо,балон/ означава, че всичко е наред. 
Ако фигурата, която се е получила прилича на панталон, това означава, че се намирате на кръстопът. По който и път да поемете, съдбата ще ви помага.

 Ако искате да узнаете решението на проблемите си, можете да го направите сами вкъщи. За целта ви е необходима ви само една восъчна свещ и дълбока купа с вода. Трябва да затъмните стаята, в която ще гадаете. Запалете свещта и я поставете в свещник. По този начин ще й дадете време да се разгори и да се стопи повече восък. Докато гори свещта я гледайте и мислете за проблема, чието решение търсите или за въпроса, който ви вълнува. Когато в горната част на свещта се събере повече течен восък, вземете внимателно свещта и изсипете восъка в купата с водата. След това оставете пак да гори, докато се събере течен восък. Изсипете отново. Повторете това няколко пъти.

За това гадание се изисква въображение. Разгледайте добре получилите се фигури в купата с водата и вижте какво означават. 

Леенето на восък е задължителна част от светото гадаене. За да е точно гадаенето, е необходимо да се намери восъчна свещ, но заради липса, може да се използва и парафинова.

Свещта може да се нареже и парчетата се поставят в метална лъжичка. Дъното на лъжичката си нагрява над пламъка до тогава, докато восъкът не се разтопи и не стане течен.След това съдържанието на лъжичката се излива в предварително приготвен съд с вода.

Восъкът във водата застива и придобива определени очертания. Символичният смисъл на получената фигура предсказва възможно богатство, щастие, реколта или липса на реколта. В дадения случай гадаещият не е задължително да формира в ума си определен въпрос. По-скоро, получената фигура ще символизира общите изменения на съдбата му.

Оценете публикацията:
1
"Яж, моли се и обичай"
Езикът на Любовта