Камен Илиев - Поезия

Материалите в блога са без претенции за авторство.

Дендерски зодиак

Дендерски зодиак

Едно от най-древните астрономически послания е Дендерския зодиак, или Зодиакът на Озирис, който е бил открит в храма ХАТОР в  Дендера. В този зодиак са шифровани знания само за посветени - за вселената, за цикличните процеси на Земята, периодичността на глобалните катастрофи и др. 

Дендерският зодиак - това е астрономическа карта, която съдържа цялата информация, необходима за изчислнието на земното "пътешествие" от единия знак на зодиака до другия в продължение на  25920 годишен прецесионен цикъл.

Освен съзвездията и прецесионния цикъл в зодиакът може да се види и нашата слънчева система, заедно със Слънцето, Луната и Земята.

Земята се движи около Слънцето по своята орбита, плоскостите на която ,пресечени с небесната сфера образуват кръг наречен еклиптика.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Въртяща се около своята ос, в посока срещуположна начасовниковата стрелка/часови цикъл/, Земята едновременно обикаля Слънцето /също в посока обратна на часовника/.  Тя последователно минава през 12-те зони на Зодиака /годишен цикъл/ - 12 съзвездия: Риби,Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей, расположенных в продължение на еклиптиката.

Египетские жреци - астрономи  са знаели добре тайните на тези процеси и в основата на техните изчисления е била ГОЛЯМАТА ГОДИНА, съсщояща се от 25920 земни години.  Една астрологична ера равна на 1/12 от периода на прецесия на земната ос и съставляваща 2160 години.

Астрологичната ера е времеви период, в течение на който точката на пролетното равноденствие се намира в дадено зодиакално съзваздие. Астрономи, астролози, астрофизици и окултисти предполагат различни дати на започване на ерата на Водолея. Ето един от вариантите.

                    Название на епохата          Граница на епохата

                   http://zhitanska.com/sites/default/files/images/stories/ZHVV/zodiak/ribi.gif           Риби                                             2160-0 г. от н.е.

                   http://zhitanska.com/sites/default/files/images/stories/ZHVV/zodiak/oven.gif           Овен                                              0-2160 г. пр н.е.

                   http://zhitanska.com/sites/default/files/images/stories/ZHVV/zodiak/telec.gif           Телец                                           2160-4320 г. пр н.е.

                   http://zhitanska.com/sites/default/files/images/stories/ZHVV/zodiak/blizneci.gif              Близнаци                                 4320-6480 г. пр. н.е.

                  http://zhitanska.com/sites/default/files/images/stories/ZHVV/zodiak/rak.gif             Рак                                                6480-8640 г. пр. н.е.

               http://zhitanska.com/sites/default/files/images/stories/ZHVV/zodiak/lev.gif             Лъв                                               8640-10800 г. до н.е.

                  http://zhitanska.com/sites/default/files/images/stories/ZHVV/zodiak/deva.gif            Дева                                             10800-12960 г. пр. н.е.

                  http://zhitanska.com/sites/default/files/images/stories/ZHVV/zodiak/vesi.gif            Везни                                             12960-15120 г. до н.е.

                http://zhitanska.com/sites/default/files/images/stories/ZHVV/zodiak/skorpion.gif              Скорпион                                 15120-17280 г. пр. н.е.  

                         Стрелец                            17280-19440 г. пр н.е. 

                         Козирог                            19440-21600 г. пр. н.е.       

                         Водолей                           21600-23760 г. пр. н.е.

Международният Астрономически Съюз е приел че Ерата на Водолея започва  през  2614 год.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По мнението на редица изследователи на Дендерския зодиак, съзвездието на  Рака е най-високо в сравнение с останалите, което свидетелства за възможния период на създаване на зодиака. 

Египетските жреци свързвали Дендера с много далечно минало. Един от надписите на храма гласи, че първоначалния план на строителство е наследник на по-ранни такива и са открити старинни чертежи на такъв храм, преди този да е бил построен, нарисувани върху кожи на животни. 

Счита се, че Ерата на рака е била около  6480-8640 г. пр. н.е.

Дендерският зодиак, може да се отнесе към 4320 г. пр н.е. ако се съобразят знаците за изток и запад, които по това време били в  Близнаци и Телец.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Окултистът-езотерик Друнвало Мелхиседек в книгата си "Древната тайна на цветето на живота" пише, че във времената, в които е съществувала Атлантида,  Земята се е въртяла в обратна посока. Днешният Север е бил Юг и обратно. След потопяване на Атлантида, не само полюсите, но и самата Земя е започнала да се върти на обратно. Бог ТОТ е минал през пет смени на полюсите: той е виждал изгревът на Слънцето  от Изток и от Запад. Дендерският зодиак демонстрира тази противоположна полярност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Счита се, че Дендерсия Зодиак свидетелства за планетарна катастрофа от преди 13659 г. - удар с астеорид и изменение на ъгъла на наклона на Земята.  В резултат на катастрофата Ракът е променил своето местоположение назад към Лъва. 

Вътрешният кръг на Дендерския Зодиак е съставен от фигури  - декади (участъци от дъгата на астрономичния кръг с големина 10 градуса), симвълизиращи хода на времето. Следват обратна на часовниковата стрелка посока. Следвайки тази логика, може да се смята, че тази катастрофа и станала в първите минути на първия градус при главата на Рака.

В резултат на катастрофата Ракът се премества назад и нагоре, заемайки мястото над Лъва. Ударът на астеорида, разместваш прецесионния механизъм, е довел до това, че зодиакалното време се е върнало назад. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В зодиака е изобразено дясно око - Слънчевото око, окото на бог РА, затова се смята, че това е Слънцето в Риби.

Всички символи на планетите са антропоморфни фигури с глави на човек, сокол, бик и се пресичат с осите точно в главите на фигурите. Предполага се, че главата е символ на планета с нейните координати в някакъв фиксиран в миналото момент.

Елена Блаватска в книгата "ТАЙНАТА ДОКТРИНА" казва, че в областта, която сега се намира Египет е била море. Това става ясно от свидетелствата на Херодот и др.

Кога е било това? За сега няма отговор на този въпрос. За щастие имаме Дендерския зодиак.  Той е бил създаден с голяма астрономическа точност, затова  едва ли случайно е нарушена последователността на Лъва и Рака. 

Дали този зодиак не е фиксация на една космическа катастрофа случила се преди 11 хиляди години?

 

Оценете публикацията:
3
Как да опитомите мъж?
Прецесия