Камен Илиев - Поезия

Материалите в блога са без претенции за авторство.

Слънце навлезе в сектора, наречен Скорпион

Слънце навлезе в сектора, наречен Скорпион

scorpio

Когато в своя видим път по небето Слънце навлезе в сектора, наречен Скорпион, скоро става така, че сланите, дъждовете, ветровете и кишата, редувайки се непрекъснато, прогресивно “скапват” околния пейзаж. Тогава все повече мъртви листа застилат тротоари и улици, паркове и градини, поля и гори, та все по-оголените дървета и храсти заприличват на неми свидетели на една масова екзекуция. Като нейни съучастници и потърпевши.

Но заедно с мъртвите листа, падат и много живи и зрели семена. И тези семена, брулени от ветровете, заравяни и поливани от дъждовете, проникват в утробата на земята - почвата. И там те тайно и полека започват един нов живот - своето неудържимо набъбване… и повсеместно покълнване и вкореняване. И като правят това, те карат всичко околно да прави същото - да прониква едно в друго, да се съвъкуплява и опложда. Така и всичко, което се ражда в този момент - дървета, хора и постижения; идеи, дела и желания - съдържа в себе си тези две главни сили и същности и стои на границата между смъртта и зачатието. Между отиващото си старо и пораждащото се ново, та негова главна задача е да бъде мост помежду им.

Декадите на Скорпион

Родените в първата декада (23.10-02.11) са родени бойци и победители по дух и призвание. Много са силни, смели и енергични - и тялом и духом - но нямат нужда да демонстрират силата си, те я проявяват чрез делата си. Те са делови хора, отлични професионалисти в своята област, не пропускат и една подробност по пътя към набелязаната цел. И като по правило я постигат. Доста са изобретателни, рядко нещо или някой може да ги свари неподготвени. Притежават голям брой практически знания и умения. Недостатък донякъде може да е безкомпромисният им характер, заради който се случва да стане така, че да е много трудно съжителството с тях. Мъжете от тази декада почти винаги притежават неотразимо сексуално излъчване. Спортът заема важна част от интересите и живота им.

Родените във втората декада (02.11-12.11) са по-спокойни и уравновесени и главен техен стремеж е кариерата и високото обществено положение, по пътя към които не жалят сили. Притежават силно развито чувство за лично достойнство, организаторски талант и способност да управляват други хора. И ако имат необходимото образование, рано или късно заемат ръководен пост. Обичат да са в центъра на вниманието и най-често, за да постигнат нещо голямо, мотивирани са главно от славата. Мислят конкретно и точно, изразяват се добре, притежават дар слово. Техен недостатък може да е малкото време и внимание, които отделят за семейството и близките си, прекалената отдаденост на работата.

Родените в третата декада (12.11-22.11) притежават особен чар, както и силно развито чувство за красота, те разбират от различни изкуства и от дизайн. Много са романтични, интересуват се от мистика и мистични преживявания, от духовни учения, доста са и влюбчиви. Любовта заема важно място в живота им. Почти непрекъснато се нуждаят от партньор - и в личен, и в професионален, и в какъвто и да е друг план - не са създадени да живеят сами. Не са егоисти, доста са толерантни, създават приятно впечатление, имат и артистичен талант. Жените от тази декада притежават неотразима привлекателност. Недостатък на родените в 3-та декада на Скорпион може да е недостатъчната решителност в някои моменти и пренебрежението към себе си заради другите. Ако няма кой да ги ориентира навреме, може също така да се полутат доста време преди да открият своето призвание.

Оценете публикацията:
1
За и против метросексуалните мъже?
Обсебване, завладяване и противодействие