Камен Илиев - Поезия

Материалите в блога са без претенции за авторство.

Обсебване, завладяване и противодействие

Обсебване, завладяване и противодействие

Напоследък много хора се оплакват, че изпитват остра непоносимост към други хора. Дори и към хора от своето най-близко обкръжение. Дори и към членове от собственото семейство. Те казват, че у тях се надига някаква необяснима, но нарастваща неприязън към всеки, който понечи да прекрачи поне малко в личното им пространство. Може би защото интуитивно усещат, че това тяхно пространство е застрашено - и от околните, и от всякакви други агресивни елементи в него. Но имат ли те основание да реагират така, да се страхуват?! Имат. При това - доста голямо основание. Защото за времето от година и половина насам, както и за следващите три години (общо 2011-2015г.) главните небесни движения и съответните на тях земни процеси предполагат точно това.

Енергията на планетата Уран, управляваща защитните граници на личността и защитния слой в аурата на човека е дълготрайно блокирана (квадрат) от планетата на невидимите проникващи енергии Плутон. А в такива случаи, започва мощно нахлуване на скрити и обсебващи енергии (Плутон), идващи от другите хора, от природата, от космоса - през защитните бариери (Уран, Сатурн) и към хората. И може да се каже, че това днес вече е факт повсеместен, масово явление в целия свят. Но особено там, където хората нямат точна представа за себе си и лесно се поддават на заблуди и внушения. А заблуди и внушения днес колкото щеш, някои от тях с гигантски мащаби. Те валят отвред, биват мултиплицирани в милионни тиражи, биват рапространявани по всякакъв начин. И най-директно биват поглъщани от онези, на които им липсва трайна духовна ориентация, религиозна традиция и Вяра. А такива в днешния свят - в най-голямо изобилие!

Ако на едно място се съберат повече хора и те отстоят един от друг на по-малко от 7 метра (средно), това значи, че всички те вече са в обсега на Плутон един спрямо друг. Същият Плутон, който управлява всички страсти у човека, както и най-външния, невидим слой в неговата аура. Та главна задача на Плутон и на силите, които стоят зад него, е да проникват в околното пространство и в другите хора, да разузнават, обсебват и завладяват отвътре. А днес, когато повсеместният блокаж в защитата на аурите (Уран) вече е факт, такова събиране прави не малко хора извънредно уязвими. За сметка на други, които стават максимално уязвяващи. И затова при такива събирания за същия период (2011-2015 г.) много често хората се разделят и ще се разделят на уязвими и уязвяващи. На внушаващи и внушаеми, на дърпащи енергия и донори на енергия. Макар че почти винаги и едните, и другите се проявяват и ще се проявяват и в двата варианта. Поради същото, личността и личната воля ще изчезват, ще остават само колективната идея, нейният егрегор и нейната цел.

Уязвимите нерядко се чувстват (ще се чувстват) като голи охлюви и усещат (ще усещат) осезаем спад на енергия. Но това ще е така не само по отношение на хората и тяхната плутонична (проникваща и обсебваща) енергия. Не само и спрямо плутоничните енергии от природата и космоса, но и спрямо широко разпространяваните плутонични идеи. А плутонична е всяка идея, в която става дума за масова гибел, за някакъв вид апокалипсис и за масова трансформация - от едно състояние и качество, в друго състояние и качество (Плутон).

В същото време под егидата на Уран са всички значими нововъзникващи идеи. И когато друга планета прави към Уран напрегнат аспект, тези идеи стават илюзорни, неразумни, неосъществими и разрушителни - фикс идеи. Особено ако е дълготраен аспектът. А в случаите, когато другата планета е Плутон (проникване, обсебване), фикс идеите стават силно обсебващи, предизвикващи голямо пристрастяване и зависимост на огромен брой хора. Или: масови илюзорни идеи, предизвикващи голямо обсебване, пристрастяване и дълготрайна зависимост на огромен брой хора - това е постоянното и неизбежното, което поражда квадратът Уран-Плутон. При това в целия свят - и на обществено, и на индивидуално ниво. Но най-вече там, където страстите (Плутон) управляват хората, а не обратното - хората страстите. Но да видим как изглежда всичко това, от гледна точка на фактите:

Същото небесно положение (Уран квадрат Плутон) е имало преди около 80 години - между 1930 и 1935 година. Всъщност това е бил последният такъв квадрат преди настоящия (2011-2015). А като негово земно отражение тогава се е разиграла драмата на Голямата икономическа депресия, завладяла света през същия период. Точно тогава на историческата сцена се появява и фигурата на Адолф Хитлер, с неговия национал-социализъм, чрез който той бързо покорява Германия, както и половин Европа. Хитлер идва на власт чрез избори през 1933 г. и с мащабната цел да изкорени веднъж завинаги злото, но…. чрез още по-голямо зло. Днес е лесно да се каже, че той е бил един от най-големите злодеи на всички времена. Тогава, обаче, съвсем не е било така. За милиони хора той е спасител и идол, той е боготворен. Милиони хора били готови да влязат в огъня заради него. Защото те били обсебени от неговите идеи - и тялом, и духом. И тръгвали след него без много да мислят. Малцина били мислещите, които казвали, че това са опасни фикс идеи, които непременно ще се изродят в нещо най-разрушително и саморазрушително. Само че най-осезаем превес взели първите - онези, които повярвали, че чрез военна сила и апокалиптични действия може да се възцари добро, да се спаси света. Като голяма част от света - лошата - трябва да бъде унищожена, но за да възтържествува другата - по-добра част.

А сегашната ситуация, уважаеми приятели, при сегашните масови апокалиптични очаквания за края на 2012 година - за т.н. “квантов преход” (или скок), който “за някои щял да бъде успешен, но за други - не”, напомня ли ви за нещо подобно? Пак милиони са завладяните - и тялом, и духом - от идеята за апокалипсис. От идеята за оцеляване на едни и гибел за други. И за основна промяна (трансформация) на човечеството. А е така, защото небесното движение, което ги е породило - и преди, и сега - е едно и също: Уран квадрат Плутон. Разликата е само в това, че тогава Плутон е минавал през Рак и е действал най-силно на националните чувства, а сега минава през Козирог (дом 10 - власт) - и обслужва най-много скритите желания за световно господство… на хората с най-големите пари (Плутон).

Там, където Уран е преден разузнавателен пост и основна защитна сила в авангарда на системата Човек, то Сатурн е началникът на стражата на неговата крепост. А така също - той е и самата крепост, с крепостните стени и кули. Затова приноса на Сатурн в охраната и защитата на човека на всички нива е още по-голям от този на Уран, той е основен. Той е такъв и спрямо планетата Земя и спрямо всички обособени земни територии и общества - човешки, животински, растителни. Тогава Сатурн (основна защита) и Плутон (най-мощната агресивна сила) заедно с техният цикъл какво съставляват? Те стоят в основата при формирането на всички най-драматични състояния сред хората и сред всичко живо на земята, както и на най-големите природни катаклизми и човешки бедствия. Но така също те стоят в основата и на най-ефективното противодействие срещу бедствията. Тъй че имено това може да се научи от астро-картата на този цикъл. А ето какво се случва от няколко дни насам (от около 11.09.2012). Транзит на Сатурн (основна защита) през натален Сатурн (основна защита) в картата на последния, действащ и сега цикъл Сатурн - Плутон, стартирал на 8.11.1982 г. в 2:45 ч. А екзактът на транзита е бил на 14.09.2012 г. в 13:29 ч. българско време.

 

А транзитите на Сатурн през собствената натална позиция (и през Плутон) в картата на цикъла Сатурн-Плутон са определящи. Най-общо те означават основно предислоциране и осъвременяване на всички основни защитни сили и системи в света - в човека, в обществата и в природата. До началото на следващия цикъл Сатурн-Плутон през 2020 година. Затова и не малко хора точно през същия промеждутък (11-21.09.2012) са се почувствали (ще се почувстват) зле, като обсебени. И са реагирали защитно, по-описания в началото начин. Затова и мюсюлманите по света реагираха и продължават да реагират така остро болезнено срещу един филм - това е тяхна защитна реакция. Не случайно и България, за пръв път от толкова време, реши да защити интересите си спрямо тези на Русия в спора за АЕЦ Белене. Не случайно пак през същото време у нас бе избран и Висш съдебен съвет, чиято главна задача отново е защитата на държавата ни и на хората в нея. Да не говорим, че пак заради този транзит времето се развали - не само у нас, но и на много места по света - облаците също са вид защита. А около Япония, където съединението Сатурн-Плутон попада на МС, се породи мощен тайфун. А след 6.10.2012г., когато Сатурн навлезе в Скорпион и двете планети (Сатурн и Плутон) ще са във взаимна рецепция през следващите две години и няколко месеца, то битката между Духа от бутилката (Плутон) и самата Бутилка (Сатурн) ще навлязат в своята решителна фаза. При това - във всички сфери и на всички нива сред хората, обществата и природата. И цялата тази синхроничност на земята е и ще е най-адекватна на случващото се на небето.

Но да се върнем към хората, които вече са се почувствали или ще се почувстват по някакъв начин зле или застрашени от нещо в промеждутъка 11-21.09.2012 г. Веднага щом поотмине това тяхно състояние, твърде добре е те да премислят основни ситуации около живота си, защото случилото се показва, че са обект на плутонианска атака и мощно невидимо проникване. Тогава най-напред е нужно те да направят сериозна ревизия на хората, с които се срещат или събират по някакъв повод. И да си отговорят на въпроса: какво търсят там, какво вършат заедно, какви страсти и пристрастявания ги свързват? А после - да се опитат поне временно да игнорират всички тези свои страсти и пристрастявания и да оставят вдъхновението да ги води. То да влияе на решенията им, то да управлява страстите им, а не обратното. Добре би било тези хора и да помислят: защо в Господнята молитва се казва “да бъде твоята Волята”, а не се казва “да бъде моята воля”? Когато кажете: “да бъде Твоята воля” същото означава, че упълномощавате своята висша същност, свързана с Бог, да владее над низшата ви същност, свързана с желанията и страстите ви. Тъй че добре е да се знае: всеки, който казва, че вашите желания могат да се сбъдват, че чрез мисли, словесни формули и действия можете да привличате каквото си искате и да формирате какъвто си искате живот, са само спекуланти, които ви търкалят надолу. Защото човек наистина може да привлича доброто и да се усъвършенства, но само в рамките на Програмата, заради която е спуснат, в рамките на качествата и талантите, които са му дадени (дарби) Свише.

Преведено на астрологичен език, спасението на всички нас стои в това: Нептун (вдъхновението) и Юпитер (стремежът Нагоре) да владеят над Плутон и Марс (страстите и желанията). Не да ги подтискат, а да ги владеят. А ние - да позволим, да поощрим това да се случи. И тъй като за периода 2011-2015 година Плутон ще твори преди всичко злини, вследствие квадрата си с Уран и взаимната рецепция със Сатурн, то страстите и пристрастяванията (Плутон) ще се окажат фатални за всички, които се оставят те да ги водят. Ако се оставят на страстите и пристрастяванията си към цигари, алкохол, наркотици, телевизионни сериали, реалити-шоута, хазарт, секс, порно, чалга, далавера, пари, власт, магии, оргии, фикс-идеи, апокалиптични преживявания…. и прочее, чакат ги много беди за периода 2011-2015 година. А за останалите, за привържениците на вдъхновението и стремежа Нагоре (Нептун, Юпитер) няма да има нищо подобно, пред тях стоят най-щастливи дни и години, изпълнени с много ново вдъхновение и Вяра. А като вземем предвид, че Нептун още много години ще е на трон, минавайки през собствения знак Риби, такава задача няма да е особено трудна. Остава само да направим Пълномощното

Оценете публикацията:
2
Слънце навлезе в сектора, наречен Скорпион
Как китайците са станали най-многобройни