Камен Илиев - Поезия

Материалите в блога са без претенции за авторство.

Как китайците са станали най-многобройни

Как китайците са станали най-многобройни

Кое е онова, което е направило един народ голям, друг не толкова, а трети - твърде малък? Уж елементарен въпрос, пък не съвсем лесен за задоволителен отговор. Нали? А кое е онова, което е направило китайците най-многобройни на света? Китайският календар! - изтърсил би някой, без много да мисли. Глупости! - отвърнал би друг, в един типичен стил, твърде популярен напоследък. Но да видим дали наистина е глупост или не е глупост такова едно изказване от гледна точка на небесните движения.

Според астрологичните принципи и взаимодействия, цялата земя е парцелирана на отделни зони и територии, свързани със съответни на тях небесни зони и територии (сектори от небето). Същите, които за по-кратко наричаме зодиакални знаци. А територията на Китай, преобладаващата част от нея, от кой небесен “сектор” се управлява? От Везни, разбира се, това е и практически установено, безброй пъти вече. Тогава базисен дом 5, отговорен за производителните сили, за любовта, за творческата енергия и за децата, в кой знак попада? Във Водолей, той е петият знак от Везни по реда на знаците. Значи в Китай, както и във всички други страни и територии, базисно управлявани от Везни, Водолей отговаря за зачеването, раждането и отглеждането на деца. И в крайна сметка - за човешкото възпроизводство, за увеличаването на населението.

Но освен за всичко изредено по-горе, дом 5 отговаря и за още нещо - за тържествата и празниците. Значи тържествата и празниците от една страна и създаването на деца от друга, са във взаимна връзка - те имат еднакви или сходни по своята честота трептения (вибрации), влизат в резонанс помежду си и взаимно се пораждат и усилват. В този смисъл, каквито са тържествата и празниците на един народ, такива и толкова стават и неговите деца, те са тяхно честотно съответствие, така да се каже. А най-големите и пищни празници за китайците от хилядолетия насам са тези около китайската Нова година. Всеки път те започват от новолунието във Водолей, когато настъпва и самата китайска Нова година и продължават цели 15 дни - до преминаване апогея на пълнолунието. Така те обхващат Водолей, т.е. дом 5 - времевата зона, отредена за най-много празнуване, за любов и деца. Но така също - и цялата първа половина на лунния цикъл, когато луната расте и кара всичко видимо и невидимо също така да расте. До кулминацията на процеса растене при пълнолуние. Така в енергийната матрица на китайския егрегор за цяла година трайно се залага програмата за ускорено възпроизводство. Тук, разбира се, не малка роля играят и специфичните новогодишни танци, песни и ритуали в Китай, съдействащи за същото - в същото русло.

Така биват заложени и много любов и засилена творческа дейност във всичко и навсякъде. Затова и днес имаме толкова много китайски джунджурийки, предлагащи се по целия свят - те просто задоволяват повишената потребност на обикновените китайци да създават. Дори и създаваното да не е кой знае колко качествено. От същата главна причина произхожда и това: в Китай да не се краде, кражбата да е непозната. Нали тя е нещо диаметрално противоположно на създаването, на творческия процес.

Ако пък искаме да ползваме китайския опит, ето как би изглеждало същото в български условия. Тъй като определено имаме нужда от повече деца, повече любов и повече създаване. В нашия случай 5 базисен дом на България (Козирог) е в Телец (5-ти знак от Козирог). Ще рече: за времето между 21.04 и 21.05 най-много ни е дадено Свише да празнуваме. И ако Новата ни година и празниците ни започваха от новолунието в Телец и продължаваха 15 дни без прекъсване, та завършваха след пълнолунието, току виж сме започнали да се размножаваме с такива темпове, че скоро да заселим целия Евросъюз.

Оценете публикацията:
0
Обсебване, завладяване и противодействие
Атмосфера, аура и проницаемост

Related Posts