Блог

Материалите в блога са без претенции за авторство.

Гадаене с карти: теоретична част

b2ap3_thumbnail_acehearts1.jpg

Малко теория и разсъждения за гадаенето с карти.

Когато гледате на карти е необходимо добре да ги разбъркате. Когато разбърквате картите трябва да мислите върху поставения въпрос. Можете да го зададете на ум или на глас. За да дадат картите правилен отговор трябва да сте спокойни и концентирани. Да мислите единствено за поставения въпрос и нищо друго. Не забравяйте, че вие сте гадателя а картите са само инструмент във вашите ръце.


За гадаене се препоръчва да използвате нова колода карти и да я използвате само за това. Някои гадатели съветват картите да се пазят в дървена кутия увити в естествено парче плат. Но според мен картонената кутия в която се продават е достатъчна на първо време. Най важното е да ползвате картите само за гледане и нищо друго. Също така е важно да усетите, че самите карти са за вас, да ги харесате.

Въпреки че имам неразопакован комплект карти аз си харесах за гадаене едно старо тесте отдавна неизползвани френски карти. По рисунък са малко по – различни и ми допаднаха много. Преди да пристъпя към гледане ги пречистих символично. Така както се прави с карти Таро. Препоръчвам пречистване и за нова колода карти. Картите трябва да ви харесват, да ги почувствате.

Съществуват различни наредби при гледане на карти. В началото започнете с по – малко карти и по – прости наредби. В такива случай получените отговори са лаконични но достатъчни. С течение на времето и добитата практика ще изпробвате по сложни подредби. А когато се чувствате готови и опознаете значението на повечето карти може да изработите собствена ваша наредба за гадаене.

Съществен момент за правилно гледане е да сте емоционално спокойни. Да не ви се спи, духът и тялото ви да са бодри. Какво ще се получи ако гледате на себе си за проблем за който се вълнувате в момента? Картите ще ви покажат вашето текущо емоционално състояние, вие ще им повлияте с емоциите си. Ще излязат негативни (лоши) карти и вие още повече ще се претеснявате. Това е лоша практика, която трябва да се избягва. Независимо на какво гадаете (карти, руни и т.н.) трябва да сте бодри. Да поставите въпроса си и да мислите само за него. Дори проблема да ви засяга лично и да гледате на себе си. Въпроса трябва да бъде зададен с неотралитет (безразличие). Просто трябва да сте спокойни и да не ви пука, дори когато въпроса касае вас самите, дори и да излязат лоши карти.

Понякога картите ще ви “излъжат”. Това не е нарочно, просто не ви е писано да знаете отговора на даден въпрос. Понякога може да ви излязат негативни карти. Това не значи, че лошото непременно ще се случи. Има два варианта. Или картите не искат да говорят и са ви излъгали. Или лошото непременно ще се случи ако вървите по същия път на който сте в момента на гадаенето. Човек сам гради живота си! Изпитан метод лошото да не се сбъдне е да промените пътя по който вървите. Променете мирогледа си. Бъдете позитивни. Правете добро и мислете за хубави неща. Помагайте на хората. Всичко се връща и вашите добрини ще бъдат възнаградени. Забравете за лошите карти на момента!

Друг момент от който всеки се страхува е да му излезе карта за смърт. А какво е смъртта? Тя е символ на тотална промяна. Въпреки че в едното си значение тази карта означава физическа смърт не значи, че тя ще се случи. Тази карта в повечето случай означава духовна промяна, духовно страдание, мъка по загубен обичан човек, раздяла с човек на когото си вярвал. Това довежда да промяна на личния мироглед. Прави човека по – силен. Никога не плашете хората, че той или някой близък може да умре. Тази карта в 90% от случаите значи “духовно страдание” – последвано от укрепване и възраждане на духа и вярата в себе си. Понякога има достатъчно карти за пророкуване на физическа смърт. Бъдете етични, повечето гадатели препоръчват предсказанията за смърт да се избягват.

Изградете си комплекс от етични норми и ги спазвайте. Бъдете неутрални вярващи и съсредоточени когато гадаете. Понякога картите лъжат. Това както казах е защото не ви е писано да научите бъдещето. Не мислете, че картите не ви вярват. Забравете за неверния резултат на момента и задайте същия въпрос след седмица, две. Не задавайте един и същи въпрос два пъти в една гадателска сесия. Не задавайте въпрос, чиито отговор вече знаете. Не се вземайте прекалено на сериозно като гадател, а си гледайте собствения живот. Възприето е схващането, че гадаенето прави гадателя нещастен. За това не се допитвайте до картите за дреболии. Не се превземайте и не се възгордявайте. Не бъдете като повечето цигански врачки – шарлатанин. Радвайте се на живота и уважавайте себе си, хората и картите. Правете добро.

Оценете публикацията:
2
Любовта трае три години... или цял живот?
Гадаене с карти за игра: видове наредби