Камен Илиев - Поезия

Материалите в блога са без претенции за авторство.

Годината на змията

2013 е година на ЧЕРНАТА ЗМИЯ и започва на 10 февруари, малко след новолуние във Водолей!

Посрещнете годината на ЧЕРНАТА ЗМИЯ  с тъмен цвят дрехи. Ден преди началото на новата година се настроите позитивно и мислете положително.Поставете в дома си борова клонка, която символизира ЗМИЯ. В митологията ЗМИЯТА често представлява изцелението на физическото тяло, докато израства в духовен аспект. 

Змията / Змея: Ши

Змията е ученолюбиво създание!

Древна китайска мъдрост казва,че  змия в къщата е добра поличба, защото това означава, че семейството ви няма гладува.

Бъдете особено внимателни в  работен план през 2013 година. Опитайте се да създадете безопасна и хармонична среда в службата. Подписвайте документи от всякакъв вид след обстойно и задълбочено проучване. Не бива да забравяме, че ЗМИЯТА харесва и е нужно да се чувства в пълна безопасност за да използва напълно своите специални аналитични умения. 

През тази година, за да се постигне напредък е нужно да се действа бавно и методично във всички начинания. Възможности за важни разкрития,  които ще се достигнат бавно, но ще донесат възможности за нови начинания. Както ЗМИЯТА, сменя своята кожа така ще се предоставят възможности за обновления и ново начало.

Елемент: Вода – символизира движение, промяна и динамика.

Цвят: Черен – съответстващи цветове синьо и зелено.

Талисман  за  2013г. е ЧЕРНА ЗМИЯ!

ЧЕРНАТА ЗМИЯ  носи динамика и неочаквани обрати. Желателно е да се използва като ТАЛИСМАН много внимателно!

 ЗА ВСИЧКИ ЗОДИИ

Древна китайска мъдрост казва, че змия в къщата е добра поличба, защото означава, че семейството ти няма да живее в лишения. Змията никога не би позволила семейството й да има финансови проблеми, защото е добър бизнесмен, но и добър стратег и идеален посредник. Змията е готова дори да пожертва грижливо трупаните и зорко пазени богатства, но ще осигури на близките си добър живот. И макар да е отявлен скъперник, змията постява благоденствието на семейството над материалното си богатство. Освен това прави всичко с мярка, интелигентно, мъдро и премислено.

Според китайския календар Змията е символ на 2013 година. Цветът, който ще властва, е Черният, а стихия на годината е Водата. В Източния хороскоп Змията е надарена с разсъдливост и мъдрост, покровителства хората, които са склонни към философски размисли. Тези характеристики показват, че Годината на Черната Водна Змия ще донесе успех на тези, които се занимават с умствен труд, а за да постигнем успех, ще трябва да се разделим със суетата и внимателно да обмисляме всяко свое действие. 

Китайският календар е основан на лунния цикъл, затова началото на годината на Черната Водна Змия настъпва на 10 февруари 2013 година, когато е Новолуние, а Луната е в зодиакален знак Водолей. С възчаряването на Змията свършва едногодишното господство на Дракона. 
(Забележка: Денят, в който се чества официално настъпването Китайската Нова година е 10 февруари, но първият ден на астрологическата 2013 година според китайския хороскоп е 4 февруари, така че има почти цяла седмица, в която единият знак предава престола на следващия, а подвластните им се готвят за голямото посрещане на Новата Луна и Новата година). 
Водната змия ще властва до 30 януари 2014 година, а от 31 януари започва Годината на Коня.

ОГЪН ПОД ВОДА

За да се определи характерът на 2013 година и съдбата на хората през този период, трябва да се имат предвид петте астрологични елемента - Метал, Вода, Дърво, Огън и Земя, на които се подчинява източният зодиак.

2012 - Годината на Дракона е последната година от дървесния цикъл. 2013 - Годината на Змията е началната година на огнения цикъл. Ако елементът на знака, под който сте родени, е Дърво - противоположният на Огъня, темповете в съдбата ви ще се забавят. Ако елементът на рождената ви година е Огън обаче, богатството ви ще започне да се множи. 
Китайската астрология се гради върху теорията за баланса и противоборството между петте елемента, всяко животно от източния зодиак може да бъде превърнато в един от тези елементи. Змията съдържа предимно Огън, но има и метални елементи, както и земни. Стихията на 2013 година е Водата, а Огънят на Змията е неин противоположен елемент. Ето защо както характеристиките на годината, така и съдбата на повечето от хората ще бъде микс от добър и лош късмет, но с много по-силна положителна тенденция.

Водната змия е Огън под вода. Змията е срамежлива, предпазлива и потайна. Не би атакувала противника си, освен ако не е нарушено личното й пространство или е много гладна. Ако огънят не е любимият ви елемент, тогава трябва да се държите на разстояние от пожари през 2013 година - и в буквалния, и в преносния смисъл. В противен случай, не само може да се опарите, но и да се изгорите.

Години на Змията
1905 * 1917 * 1929 * 1941 * 1953 * 1965 * 1977 * 1989 * 2001
Години на Водната Змия
* 1953 * 2013

ЖЕНСКОТО НАЧАЛО

Китайската астрологична система дели годините на бурни (Ян) и спокойни (Ин). 
Ян и Ин са двете противоположности - бяло и черно, живот и смърт, начало и край, ден и нощ, Луна и Слънце, които образуват едно цяло, допълват се взаимно и се преливат една в друга. 
Този принцип е известен и като хармония на противоположните.
Ин е пасивен елемент и се свързва с водата, въздуха, нощта и Луната. Ин елементите са скрити и неуловими. Ин се отнася до женствеността, а Ян до мъжествеността, затова Ин е наричан също женски елемент, а Ян - мъжки. 
Змията е 6-а поред сред животните от китайския хороскоп. Шест е четно число, а с него Змията внася хармония след бурната и емоционална година на Дракона, при който ясно изразен беше Ян. През 2013 година ще надделява женското начало, тъй като Змията е Ин. 

Щастливи посоки
Ако се каните да пътешествате, да сменяте работа, жилище, град, държава - помнете, че щастливите маршрути през Годината на Змията сочат на североизток, югозапад и юг
Щастливи цветове: 
червен, светло жълт, черен. (Избягвайте: бял, златен, кафяв)
Цветя за щастие: 
орхидеи, кактуси
Съвместими зодии:
Змията най-прекрасно се погажда с вол и петел, затова и тези три зодии ще се радват на една много добра година. (Змията не се погажда с тигъра, маймуната и прасето.)
Печелившите числа за Змията: 
2, 4, 7 и 9.
Щастлив ден от седмицата: Понеделник.

ЗМИЙСКАТА СЪЩНОСТ

Водните Змии са влиятелни и задълбочени. Те успяват за увлекат и водят другите, затова са добри организатори и лидери. Те са доста мотивирани и интелектуално, много са решителни, особено когато преследват собствения си успех. Имат стаен страх от това, че няма да получат признание, но този страх си отива, когато получат полагащото се за усилията им щедро възнаграждение. Родените под този знак са силно любящи хора - особено към най-близките си, към семейството и към приятелите си, макар че държат да не показват тази си страна пред колеги или бизнес партньори.
Змиите мразят натоварени графици и шумна атмосфера - това не ги води до прилив на адреналин, а им носи главоболие. Те се нуждаят от тихо и спокойно място, за да работят и да успяват. Нужни са им редовен сън и почивка, за да живеят дълъг и здравословен живот.

ЗМИЯ ВКЪЩИ

Змията има много култивиран избор за интериора на дома си. Обича приглушените цветове и предпочита да има един много скъп стол, отколкото три обикновени на разумна цена. Змията е елегантна и грациозна и поставя акцент върху личния си комфорт, когато решава с какво да се накипри или пък да разкраси дома си. Змията е интровертна, наслаждава се на покоя и мрази шумовете. Дори в панелката има нужда от релаксиращите звуци на природата. Макар да харчи премерено, само при нужда и добре изчислено, Змията не е чужда на лукса. Даже напротив, тя е материалистка и иска да има много от всичко и ако може - повече от приятелите и роднините си. Но както казахме в началото, Змията ревниво трупа и пази богатството си, но би го жертвала за добруването на семейството си.

ЗМИЙСКА РАБОТА

На Змиите бързо им доскучава и затова сменят работата си лесно и често. В същото време обаче са мното съвестни и усърдни в работата. Тъй като са много спокойни хора, нерядко изглежда така сякаш работата им е досадна, а в действителност да са в разгара на своята креативност. Змиите са организирани и точни. Могат да се мобилизират и в кратки срокове да решат всеки проблем. Тъй като предпочитат да работят сами, може да изглежда така, сякаш крият информация или прокарват собствените си инициативи, без да ги споделят с колеги.

ПАРИТЕ И ЗМИЯТА

Най-лошия кошмар за Змията е да бъде принудена да скочи надолу с главата в някаква финансова сделка или да участва в голямо пазаруване, особено ако тя плаща. Змията може и е успешна само когато избягва импровизираните и необмислени разходи. Макар да е силно интуитивна и разсъдлива, Змията понякога предприема действия, без предварително да е преценила последствията, което най-често води до финансови загуби.

 

КАКВО НИ Е ПОДГОТВИЛА ГОДИНАТА НА ЗМИЯТА

Змията е символ на движението, обновлението, мъдростта и задълбочените знания. Но не бива и за миг да забравяме, че тя е коварно същество и затова през 2013 година лошо се пише на тези, които действат необмислено. 
Отчитайки това, че животното стопанин на 2013 година е мъдро и спокойно, но е способно на внезапни изблици, в делата си избирайте точни и обмислени действия и не правете нищо прибързано. Змията е мъдра и разумна. Тя не оправдава тези, които пилеят пари, затова точно планирайте семейния бюджет. Що се отнася до любовната сфера, змията е достатъчно студена, за да се надавяме през тази година на бурни романи. И все пак сериозността на змията ще способства за това някои неомъжени дами да срещнат своята половинка. 
Мъдрата Змия покровителства браковете и законните отношения. Тези, които срещнат любовта в годината на змията, ге очакват не само сериозни, но и много красиви и романтични отношения, а в бъдеще и дълготраен брак. 

В политическия живот отношенията няма да са така спокойни: възможно е нажежяване на страстите, честа смяна на ръководство, вътрешнодържавни и вътрешнопартийни конфликти. Ако си припомним предишната година на змията - 1953, то това е годината на смъртта на „вожда на народите" - Йосиф Висарионович Сталин, и последвалите политически промени в Съветския съюз и неговите сателити. 

През същата година обаче приключва Корейската война, а новозеландският алпинист Сър Едмънд Пърсивал Хилари и шерпът Тенсинг Норгей записват в историята своя велик подвиг - стават първите хора, които се изкачват на връх Еверест и се завръщат благополучно.
Така че промените са много вероятни през Годината на Змията, но не е задължително всички те да са към по-лошо. 
В такива години през миналото хилядолетие са се случвали много шокиращи събития, достатъчно е само да ги изброим - 1905, 1917, 1941. 

Международни конфликти ще има, на едва ли ще са толкова значителни мащабни - очаква се водата, която е стихията на 2013 година, този път да поизглади ситуацията. 2013 година ще е успешна за развитието на науката, индустрията, изследователската дейност - всички сфери, където се изисква мисловен процес и умствен труд.

2013 година ще донесе за много хора подобряване на материалното им състояние, както и перспективи за ръст в кариерата, особенов областите, в които е важна личната активност. Но астролозите не препоръчват да се влагат пари в чуждестранни банки, тъй като степента на риска от тези операции е твърде висока (1929 година също е била година на змията). За хората, които нямат постоянна работа, и за любителите на временната заетост, 2013 година едва ли ще донесе големи успехи във финансовата област. Наличието на ярко изразени лидерски способности обещава на техните притежатели повишаване на авторитета, постигане на власт и почести. Бизнесмените трябва да планират времето си, да избягват възможни проблеми и рискови действия - само така успехът няма да ги подмине. 

Като цяло новата година обещава множо хубави неща, но главното е да помним, че нашата съдба е в нашите ръце! Не трябва да стоим безучастни, а трябва да се опитаме да променим живота си към по-добро!

За БЪЛГАРИЯ

И тъй като отгоре на всичко годината на Змията е изборна за България, периодично ще възникват остри конфликтни ситуации и противоборства. Няма да загаснат и конфликтните огнища по света. Остава да се надяваме, че на политиците ще имат достатъчно мъдрост да не допуснат колизии в страната и въвличането във външни противоборства. Всичко зависи от това дали своевременно ще бъдат овладени възникналите проблеми в икономическата и социалната сфера, от чието решаване зависи бъдещето на страната и на хората. 
В годината на Черната Водна Змия на политическата сцена има предпоставки да се появят политически лидери от нов тип - немногословни, мъдри, далновидни и харизматични, действащи на принципа „по-малко думи, повече дела". А при появата на такива лидери настоящата политическа класа ще бъде принудена да премине от бомбастичната, но пуста говорилня, за каквато подходяща сцена беше годината на Дракона, към реални действия, които са единствено верният път към изхода от кризата. И макар че много политици ще се забъркат в дребни задкулисни и придворни интриги, реалта власт в края на краищата би трябвало да се окаже в ръцете на решителни и отговорни хора, които няма да се възпозват от нея за лични или партийни облаги, а ще я управляват в името на държавата и гражданите. Такива възможности дава годината на Черната Водна Змия, но от хората зависи как те ще се възпозват от тях.

ЗМИЯТА В НАС

В Китай Змията се смята за животно с изразена енергия Ин, поест в нея е силно развито истинското женско начало. Змията не е многословна, на е изразителна, въплъщава мъдростта, търпението, спокойствието, жертвоготовността, предвидливостта. Но също така са й присъщи такива качества като ревност, силно развито чувство за собственост и още по-силно развита пестеливост и икономичност.

В източната култура, ако иска да направи искрен комплимент на жена, мъжът може абсолютно безнаказано да каже: "Скъпа, ти си истинска змия ". Разбира се, подобен комплимент у нас би имал непредвидими последствия за топлите взаимни чувства, каквато се предполага е целта на това „мило и уважително" обръщение.
В годината на Черната Водна Змия ще върви като по вода на мъдрите, търпеливите, далновидните, умеещите смело да преодоляват препятствия, да не се предават пред трудностите и да живеят на принципа "с търпение и постоянство всичко се постига ". Големи успехи и признание очакват философите, писателите, мислителите, чиито идеи ще бъдат приети от обществото и ще благоприятстват за неговото духовно и нравствено възраждане.

Именно през тази година ще настъпи дълбочинно преразглеждане и възраждане на моралните ценности и нравствени норми, много от които бяха изгубени през последните години. Обществото ще започне да търси идеал, към който да се стреми. Поради тази причина през тази година ще се появят много нови религиозни и философски организации и течения, които ще привличат към себе си много привърженици и поклонници. У много хора ще се появи подчертан интерес към окултните и мистични учения от древността: магии, астрология, йога и други подобни.

Годината на Черната Водна Змия е изключително благоприятна за сключване на брак и раждането на деца. Браковете, сключени през тази година обещават да бъдат много здрави, щастливи и стабилни. Особено ако са резултат от взаимна любов. А за тези, които обичат лекомислените флиртове и несериозно се отнасят към семейните си задължения, годината на Черната Водна Змия може да се окаже крайно неуспешна - по своя вина те може да се окажат в пълна самота, до разбитото домашно огнище и без възможност да върнат времената опреди тази разруха. Хората, които са семейни отдавна, през тази година може съществено да подобрят и укрепят отношенията с половинката си, ако обаче проявяват вярност, грижовност и преданост.
Змията е много практична, далновидна и знае цената на парите. Затова годината на Черната Водна Змия е много благоприятна за бизнеса и търговията. Честните и в същото време ровки и предприемчиви хора ще съумеят да удвоят, дори да утроят своите капитали.

2013 година е много благоприятно време за начолото на собствен бизнес. Но започвайки свой бизнес, следва да разчитате само на своите собствени сили и да не се уповавате твърде на нечия помощ и подкрепа, къй като Змията по своята същност е най-самостоятелното и самодостатъчно животно. Необходимо е по возможност да избягвате кредити и заеми, защото дори и да ви дадат пари, крудиторите ще ви смъкнат по три кожи и не може да се надявате на никаква отсрочка. Необходимо е също да помните, че Змията никак не обича да се рискува и избягва дори най-малките финансови рискове.

Разбира се, че Змията има и ярко изразени отрицателни качества, които също влизат в сметките на астролозите и влияят на прогнозите им. Добре е всеки да отчита и тази страна на покровителката на 2013 година. Характерни за Змията са: ревност, ярко изразено чувство за собственоста, стремеж към спестяване, трупане и презапасяване, користолюбие и алчност.
Затова е желателно през тази година да се стараете да потискате в себе си подобни чувства, ако те се опитват да вземат превес. В противен случай може да ви докарат до пълен крах, както на личния фронт, така и по всички останали фронтове. И това е напълно закономерно, защото Змията твърдо вярва, че „каквото посеем, това ще жънем".

Проявите на щедрост по отношение на близки хора, приятели и партньори в бизнеса, както и избягването на дребнавостта и алчността, може да привлекат към вас повече пари, много полезни приятелства и успех в любовта. Но в същото време помнете, че Змията не поощрява безмисленото прахосване - затова, за да не останете през тази година без средства за съществуване, следва да съблюдавете разумната икономичност.

КАК ДА ПОСРЕЩНЕМ ЧЕРНАТА ВОДНА ЗМИЯ

За да ни донесе Черната Водна Змия благополучие, щастие и късмет, трябва да я посрещнем по всички правила и като отчитаме всичките й предпочитания и капризи. Много е важно да не пропуснем да окачим на коледното дърво фигурка на симпатичната Змия, ако е възможно да си представим такова словосъчетание. Може да се окачи играчката на елхата, а може фигурката да се постави редом с коледното дръвче, в компанията на Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата. Обилният бляскав „дъжд", изсипан върху участниците в тържеството, както и сияещи гирлянди, змиевидно увити около елхата, много ще се харесат на Змията.
Змията не обича да се намира в шумно обкръжение на слабо познати хора, затова е най-добре да посрещнем Нова година в тесния кръг на близките си, верните приятели и роднини. Ще е добре също така пред многолюдния ресторант или клуб да предпочетем уюта на собствения си дом или семейната вила. В добавка Змията не обича шума и суетата, така че колкото по-кротко и спокойно - без ексцесии, премине посрещането на Новата година, на толкова повече късмет може да разчитате през нея.

ТРАПЕЗАТА

Змиите, дори и зодиакалните, изобщо не са вегетарианци и предпочитат да се хранят с дребни животинки: птици, гризачи, жаби. По тази причина на новогодишната трапеза трябва да присъстват основно месни блюда. Може да се поднесе също и риба - Водната Змия едва ли ще се откаже от нея. Коронното ястие може да бъде заек - печен, пържен или задушен, няма значение как ще бъде приготвен, важно е да бъде приготвен и поднесен с чувство. Любителите на източните деликатеси може да рискуват и да поднесат на празничната маса жабешки бутчета. Разбира се, класически салати от типа на Руската салата, са добро допълнение на трапезата, но не забравяйте, че плодовете и зеленчуците, както и сирената и колбасите трябва да отстъпят на втори план.

ГАРДЕРОБЪТ

Не само от трапезата, но и от одеянията ни Змията трябва да остане доволна. Цветовете, които й се нравят, са синьо, черно - все пак е цветът на годината, сребристо и тъмно зелено. Важен детайл за празничните дрехи е изискването те да не са свободни и провиснали, а плътно да прилепват към тялото. За дамите много подходящ вариант е вталена рокля с дълбоко деколте, ушита от материя, която обгръща плътно тялото като змийска кожа. По-ексцентричните може смело да изберат плат с ефекти, които напомнят змийските люспи. Змията обаче не държи на всяка цена дрехите да са лъскави, скъпи, екстравагантни - ще приеме дори обикновени тениски, рокли, ризи и пуловери, стига някъде по тях да е избродирано или нарисувано нейното изображение. Липсата му може да се компенсира с брошка, колие, пръстен, дори значка.

СЪВЕТИ ЗА ЗНАЦИТЕ ОТ ЗОДИАКА

Овен

За Овните годината на Змията не е сред най-успешните, но не е и най-лошата. Цялата работа е в това, че Овните са хора нетърпеливи, обичат напрежението, нещата да стават бързо и изобщо не са привикнали дълго да очакват своя звезден миг
Следователно, както обикновено те ще се опитат да постигнат целите си безцеремонно, а Змията не харесва прекомерно напористите и нахалните хора. Поради тази причина много от начинанията на Овните, ако те не могат да бъдат мъдри и търпеливи, ще приключат... с нищо, а отгоре на това ще им донесат много разочарования е неудовлетвореност. В допълнение, при много Овни, благодарение на влиянието на елемента Вода, сферата на емоциите може да стане трудно управляема. Това може да стане причина за много конфликти на Овните с околните и да ги пъдтикне към необмислени и недалновидни постъпки, за които в последствие горчиво ще съжаляват.
Най-разумно би било, ако Овните не чертаят грандиозни планове за Годината на Черната водна змия, а да се захванат със сериозното укрепване на вече завоюваните позиции. Това ще им помогне да достигнат до края на годината с минимални загуби, а също и нещо, с което Змията никога не се шегува, - с доста добри постижения във всички области на живота.

Телец

Доста добра и обещаваща година за повечето Телци. Змията ще направи Телците още по-практични и мъдри, което ще им позволи да постигнат всичко, което са си пожелали. В добавка на Телците по начало са присъщи търпение и липса на прибързани действия - качества, които Змията силно поощрява. Затова в Годината на Черната Водна Змия ще им върви както в любовта, така и във финансите.
Особено силно ще върви на Телците, които имат собствен бизнес. Те могат да разчитат на разширяване на своето влияние в сферата на частното предприемачество, както и на сключването на изключително изгодни бизнесспоразмуния, които към края на годината ще доведат до финансово процъфтяване и благоденствие.
На практика всички самотни Телци, които мечтаят за среща с точния човек, приз тази година задължително ще получат шанс да постигнат лично щастие в лицето на любим и любящ човек. Романтични запознаннства и случайни съдбоносни срещи очакват Телците през цялата 2013 година. От тях се иска само да не си стоят вкъщи със скръстени ръце, а бодро да ловят и използват всички шансове, които ще им предоставя съдбата. Но има един елемент, който може да развали всичко - присъщата на повечето Телци ревност. Ако Змията засили лощата тенденция при Телците д повод и без повод да ревнуват любимия човек и да му правят сцени непрекъснато, то личното им щастие и семейното спокойствие ще се окажат под сериозна заплаха.

Близнаци

Близнаците, на които много им допадаше атмосферата на Годината на Дракона, няма да са съвсем доволни от това, че настъпва време да станат по-сериозни, по-мъдри и по-уравновесени. Ще из се стори, че на мястото на безкрайния празник и веселието са се настанили сиви и скучни делници, с всекидневен труд и грижи. Но това е само първото им впечатление от Годината на Черната Водна Змия. Колкото повече дни минават, толкова по-добре Близнаците ще осъзнават откриващите се пред тях блестящи перспективи, които им носи тази година, ако, разбира се, тесе държат правилно. Особено силно това се отнася до Близнаците, които се занимават с интелектуален и творчески труд: писатели, художници, учени. Много от тях ги очаква заслужена слава и признание и, като следствие, значително подобряване на финансовото им благосъстояние.
В личния живот тенденцията е същата - ако са им скъпи отношенията с любимия човек и искат връзката им да укрепва, Близнаците трябва да се въздържат от лекомислени флиртове, които никак не са по вкуса на Змията. Трябва също така да станат по-сериозни и отговорни. Ако Близнаците не забравят за своите семейни задължения и отговорности и не пренебрегват близките си хора, тогава Змията ще им донесе само губави неща в личния живот и ще ги предпази от всякакви проблеми и неприятности.

Рак

Просто прекрасна година за Раците, ако, разбира се, имат мъдростта правилно да се възползват от всички дарове и привилегии, които им се предоставят от съдбата. Според астролозите именно Раците през тази година ще имат много повече щастливи шансове да забогатеят и да срещнат любимия човек, в сравнение с всички останали значи от зодиака. Но дали ще съумеят на време да разпознаят и да не пропуснат тизи шансове - това вече зависи изцяло от самите тях. 
Особено силно ще върви на Раците в бизнеса, където ще успеят да проявят просто потресаваща интуиция, която ще им позволи далеч преди да направят първата крачка да разберат коя сделка ще се окаже успешна и коя - не.
А що се отнася до личния живот, здравият смисъл може да изневери на твърде емоционалния , мнителен и ревнив Рак, което пък би могло да го доведе до недоразумения и конфликти с любимия човек. Раците трябва да разберат, че желанието им да държат любимия човек на къса каишка не може да укрепи и подобри отношенията с него и че единственото, което ще им помогне да съхранят своето лично щастие, е пълното доверие към любимия човек, който задължително ще оцени това по достойнство. Ако Раците последват този съвет, то и в сектора на личните отношения всичко ще се развива отлично.

Лъв

Тази година ще бъде неутрална за повечето Лъвове. След празничната атмосфера на Годината на Дракона, Годината на Змията ще се стори на Лъвовете някак скучна и не много интересна. В края на краищата времето, когато можеше да се накипрят и похвалят пред околните, отива в миналото, а на негово място идват трудовите делници, които изискват сериозно и делово отношение и настроение. Още повече, през тази година ти очаква доста работа.
В Годината на Змията нищо няма да се получава просто така при Лъвовете - за постигането на всяка цел ще им се наложи да се трудят буквално с пот на челото. Затова всичко, което Лъвовете ще постигат през тази година, ще бъде заработено от тях с тежък труд, а значи ще бъде и много по-високо ценено и то не само от тях, а и от околните. В Годината на Черната Водна Змия Лъвовете не бива да очакват свръхголеми приходи от бизнеса им, затова не бива да очакват, че ще живеят толкова охолно и ще харчат с такъв размах, с какъвто обичат да правят това. Правилното поведение през тази година е да се съблюдава разумната икономичност.
Но в любовните дела всичко ще бъде просто прекрасно. Лъвовете са много верни и предани хора, а това особено се поощрява от Змията. Благодарение на верността и предаността Лъвовете могат да подобрят и укрепят своете семейни отношения. А много самотни Лъвове ги очаква съдбоносна среща с човек, който ще оцени всички техни достойнства и ще стане техният любящ спътник в живота.

Дева

Годината на Черната Водна Змия ще импонира на Девите със своя спокоен и равномерен ритъм на живот. Най-после суетата и показният блясък от изминалата година отстъпват място на неща по-сериозни и по-съществени от гледна точка на Девите. Особено ще ги зарадва възможността спокойно и продотворно да работят за постигането на резултати. Благодарение на вроденото им трудолюбие, търпеливост и умение да преодоляват препятствия, много Деви през Годината на Черната Водна Змия ще успеят да изкачат по кариерната стълбица и да постигнат по-добро финансово и социално положение.
В личните отношения обстоятелствата също се подреждат доста добре, макар да не са чак толкова бляскави, както това се случва с кариерата и работата им. Семейният им живот ще се движи по утъпкания път, равно и спокойно. От това развитие Девите ще са напълно доволни, което обаче не може да се каже за техните партньори, на които ще им се прииска да има повече бурни чувства и емоции. По тази причина, ако Девите не искат в един „прекрасен" ден да научат за съществуването на щастлив съперник или съперница, трябва да се постараят да внесат в отношенията с любимия човек малко повече духовно общуване и емоционална топлота.

Везни

Везните ще са напълно доволни от това как ще се развиват събитията в Годината на Черната Водна Змия. Независимо от смяната на декорацията, Везните ще продължат да блестят в обществото, да флиртуват, да завъртат главите на поклонниците и поклонничките си, без да забравят за мярката в чувствата или пък за задълженията си в работата. При цялата си романтичност, която ги прави да изглеждат понякога лекомислени, Везните никога не забравят за утрешния ден - а това много се харесва на Змията.
Особено голям успех очаква Везните в техните любовни дела. Много Везни през тази година ще имат шанс да сключат доста успешен и изгоден брак, а възможно е дори това да стане с чужденец или чужденка. Семейните Везни ще успеят да подобрят отношенията с половинката си, да ги направят по-гладки и по-стабилни. В останалите сфери на живота на Везните ще им върви малко по-малко, тъй като и в бизнеса, и в политиката през тази година ще има твърде много интриги, а фините и деликатни Везни не обичат интригите и не умеят да участват в тях.
Успех в работата и кариерен ръст очаква Везните, чието занимание е свързано с творчеството: художници, музиканти, писатели и други подобни. Много е важно това, че впечатлителните и чувствителни Везни няма да се изплашат от машинациите на завистниците, които като правило винаги се появяват заедно с успеха.

Скорпион

Просто забележителна година за Скорпионите - блестяща, успешна, ще им върви като по вода във всички начинания. Най-после Скорпионите ще успеят да въплътят в живота дори и тези планове и мечти, които досега са им се стрували неосъществими. С каквото и да се занимават Скорпионите през тази година - бизнес, политика, творчество - във всичко ги очаква успех. 
Но много е важно, вървейки по пътя на успеха, Скорпионите да не изгубят мярката, а за да постигнат целите си, трябва да изберат достойни и социално приемливи медоти. В противен случай успехът на Скорпионите може да рухне като картонена къщичка, оставяйки след себе си само спомени.
Силно не се препоръчва на Скорпионите да си припомнят стари обиди и да започват да отмъщават на някого, тъй като подобни действия задължо ще разгорят огъня на враждите и може да доведат до непредсказуеми и неприатни последствия.
В любовните дела на Скорпионите също ще им върви - от поклонници и поклоннички просто няма да се отърват. Но Скорпионите са известни със своята ревност, мнителност и подозрителност, а в годината на Змията всички тези качества може да се проявят с двойна сила. Затова, за да се предпазят от проблеми и неприятности, Скорпионите трябва да държат чувствата и емоциите си под контрол и да не допускат прояви на тези отрицателни черти на характера им.

Стрелец

За откритите, прями и енергични Стрелци Годината на Змията не е особено успешна. Стрелците не обичат да сдържат в себе си своите мисли и да крият емоциите си под маската на спокойното равнодушие, затова техните отношения с околните през тази година няма да се случват по най-добрия и желан от тях начин. Стрелците няма да разбират защо толкова много хора ще ги обвиняват в липса на такт, грубост и желание да налагат своето мнение, след като и в мислите им дори нищо подобно няма
Повечето представители на този знак едва ли ще могат да разчитат в Годината на Черната Водна Змия да постигнат някакви съществени успехи, затова добре би било ако Стрелците още в началото на годината заемат изчаквателна позиция и насочат всички свои сили не към покоряването на нови върхове, а към утвърждаването на вече завоюваните позиции. Това ще помогне на Стрелците да се предпазят от ненужни загуби и разочарования. 
Що се отнася до личния живот на Стрелците, то през тази година е най-добре нито да се надяват, нито да инициират някакви преломни промени. Много важно е също така Стрелците по възможност да избягват спорове и изясняване на отношения с членовете на семейството и с любимия човек, тъй като всеки, дори най-незначителният спор, може да прерасне в продължителен конфликт с непредсказуеми последствия.

Козирог

Годината на Змията много ще се хареса на Козирозите и отгоре на това ще им донесе много добри неща. Най-после тяхното търпение, трудолюбие и целеустременост ще бъдат оценени и възнаградени по достойнство. Не може да се каже, че тази година ще бъде много лека за Козирозите - ще им се наложи много и усърдно да работят. Но главното е, че всичките им усилия щедро ще се отплатят и ще доведат точно до такива резултати, на каквито Козирозите са разчитали.
Змията обича сериозните и отговорни хора, затова много Козирози могат през тази година зда разчитат на заслужено повишение в работата, както и на съответното по-високо заплащане за труда. Възможно е даже някои Козирози да направят блестяща кариера в политиката, бизнеса, спорта.
На личния фронт делата също ще се развиват по вода. Самотните Козирози ги очакват много възможности за романтични запознанства и то при най-разнообразни обстоятелства. Много е добра годината и за началото на съвместен живот с любимия човек. Много Козирози в Годината на Черната Водна Змия ги очаква планирано увеличаване на броя на семейните членове. Семейните Козирози ще се наслаждават на спокойни и гладки отношения с любимия човек. Главното е да не забравят за романтиката и по-често да споделят с половинката си своите топли любовни чувства.

Водолей

Това е творческа година за Водолеите и в същото време доста сложна, тъй като не всички начинания ще им се получават от първия опит. Много Водолеи трудно ще намират златната среда между работата и отдиха - ту ще ги обладава работохолизъм, ту непобедим мързел; ту ще се намират на върха на творческия подем, ту ще страдат от липсата на нови идеи и планове. Всичко това няма да се отрази по най-добрия начин на физическото и психическото състояние на Водолеите, затова те трябва да се постараят повечко така да организират живота си, че силите и времето да им стигнат за всичко и да избегнат излишното напрежение.
Ако Водолеите са в състояние да разберат както в действителност искат от живота и към какво се стремят, то всичко ще бъде чудесно. Но цялата беда е в това, че много Водолеи в Годината на Черната Водна Змия ще се намират на кръстопът и няма да знаят как и в каква посока трябва да се поемат. И това се отнася както за работата и кариерата им, така и за личния им живот.
Много Водолеи може да почувстват остра неудовлетвореност от настоящите отношения с любимия човек и да започнат да търсят тръпката другаде. А когато разберат, че кръшкането не води до нищо добро, вече ще е твърде късно. Ако Водолеите не се втурнат към промени на всяка цена и се научат да ценят това, което имат, то напълно е възможно да стигнат до края на годината без никакви съществени загуби.

Риби

През тази година Рибите най-после ще могат да се почувстват защитени от всички бури на живота, от несгодите и внезапните промени, които - въображаеми или реални, ги застрашаваха през Годината на Дракона.
Черната Водна Змия ще донесе на Рибите покой и стабилност във всички сфери на живота и освен това ще открие пред много представители на този знак прекрасни кариерни и творчески перспективи. През тази година на повечето от Рибите, благодарение на засилената им интуициа, всичко ще им се отдава без особен труд. Шестото чувство отдалече и безпогрешно ще им подсказва кога следва да действат и кога е по-добре да изчакат; от кои шансове има смисъл да се възползват и от кои предложения е по-добре да се откажат. Това ще позволи на Рибите съществено да укрепят своето финансово благополучие и да постигнат такова ниво на жизнения си стандарт, което няма да ги принуждава да се тревожат за бъдещето.
Тази година ще позволи на много Риби съществено да подобрят своите жизнени условия: да придобият ново или успешно да разменят настоящото си жилище, да направят основен ремонт вкъщи или поне да си купят нови мебели. В личния живот на Рибите всичко ще бъде спокойно и благополучно. Семейните Риби ще се наслаждават на пълно разбирателство с половинката си, а самотните ще ги споходи шанс да срещнат любовта на живота си.

Оценете публикацията:
2
ЧУВАЛ КАРТОФИ
За радостта и скръбта